Wat zijn de gevolgen voor je project vanwege de bouwvrijstelling?

Afgelopen woensdag haalde de Raad van State een streep door de bouwvrijstelling. De gevolgen hiervan voor toekomstige bouwprojecten zijn natuurlijk enorm.

Maar let op: de uitspraak kan ook vergaande gevolgen hebben voor lopende projecten.

Wat betekent dit voor jou?

De kans bestaat namelijk dat dergelijke projecten stilgelegd gaan worden, of dat reeds verleende vergunningen aangetast kunnen worden. Dit alles leidt tot grote risico’s op vertraging van lopende projecten.

Dit kan weer leiden tot problemen bij de nakoming van overeenkomsten die zijn gesloten voor de uitvoering van deze projecten. Kunnen de termijnen nog wel gehaald worden die zijn overeengekomen tussen bijvoorbeeld gemeente en projectontwikkelaar of tussen ontwikkelaar en aannemer, maar ook bijvoorbeeld de termijnen uit de koop- en/of aannemingsovereenkomsten?

Dat er bij diverse bouwprojecten vertraging gaat optreden lijkt dus vrijwel zeker. De vraag is: hoe ga je hier als ondernemer mee om?

Wat voor gevolgen heeft deze vertraging op de overeenkomsten die je als ondernemer al hebt gesloten? Voor wiens rekening en risico komt de schade die wordt geleden door deze vertraging? Kun je als ondernemer de uitspraak van de afdeling wellicht opvoeren als onvoorziene omstandigheid?

Maar ook: hoe gaan je als ondernemer om met deze uitspraak bij het sluiten van toekomstige overeenkomsten voor bouwprojecten?

Advies nodig?

Heb je als ondernemer voor een bouwproject al overeenkomsten gesloten, of stond je op het punt dat te doen? We kunnen ons voorstellen dat de uitspraak van de afdeling voor grote vraagtekens heeft gezorgd.

Wil je even sparren of heb je advies nodig? Onze advocaten Wesley Rhoe of Sharon Janssen helpen je graag!

Check onze website de komende tijd voor meer nieuws over verbintenisrechtelijke gevolgen van stikstof op het gebied van “stikstofrechten” en extern-salderen.

 

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×