FAQ

We hebben zelf al geprobeerd om te onderhandelen, dus wat is de toegevoegde waarde van mediation?

Het is bijna logisch dat partijen in conflict er met onderhandelen niet uitkomen, maar begeleiding nodig hebben. De meeste onderhandelingen en zeker in een conflict, vinden plaats op basis van standpunten en zijn dus lineair: wat de een meer krijgt, krijgt de ander minder. Onderhandelen in mediation gebeurt op basis van belangen: hoe kun je het beste je eigen belangen dienen en hoe kun je zoveel mogelijk tegemoetkomen aan de belangen van de ander. Door te werken vanuit belangen, zijn er veel meer oplossingen mogelijk dan bij een lineaire benadering.

Daarnaast is wetenschappelijk vastgesteld dat conflicten leiden tot emoties, bewust of onbewust, waardoor het moeilijker wordt om rationele besluiten te nemen die recht doen aan je belangen om tot een gezamenlijke oplossing te komen. De toegevoegde waarde van mediation is dat de mediator door middel van zijn vraagtechnieken de partijen in staat stelt rationele besluiten te nemen.

Mediation is toch een softe aanpak?

Integendeel, er bestaat niets minder soft dan in een rechtstreeks gesprek met je wederpartij te spreken over belangen en oplossingen. Het is veel softer om via e-mails, advocaten en de rechter te communiceren. Mediation is ook geen vorm van therapie. Mediation faciliteert het bereiken van een praktische oplossing.

Kan de mediator een beslissing opleggen?

Nee, een mediator is geen rechter of arbiter. De mediator zorgt er wel voor dat er beweging in het conflict komt. Partijen zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de oplossing. Een mogelijke uitkomst kan wel zijn, dat partijen een specifieke vraag voorleggen aan een rechter of deskundige in plaats van het gehele conflict.

 

 

 

 

 

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×