Mediation

Wat is mediation?

Gestructureerd proces van communicatie

Mediation is een gestructureerde gespreksvorm tussen conflictpartijen onder leiding van een neutrale en onafhankelijke bemiddelaar, de mediator, waarbij gezocht wordt naar een oplossing op basis van de daadwerkelijke belangen van beide partijen. De mediator laat partijen met elkaar onderhandelen vanuit hun belangen, niet vanuit hun (juridische) standpunten.

Vrijwilligheid

Mediation is op basis van vrijwilligheid. Dat principe geldt zo lang als de mediation duurt. Als een van de partijen geen vertrouwen (meer) heeft in de mediation, kan die stoppen zonder dat er gevolgen aan verbonden zijn. Mediation is echter niet vrijblijvend. De mediator zorgt ervoor dat partijen zich voldoende inzetten voor het vinden van een oplossing.

Autonomie van partijen

Partijen zijn pas gebonden aan de zelfgekozen oplossing, wanneer er een door beide partijen getekende overeenkomst is: de vaststellingsovereenkomst. Dat biedt de vrijheid aan partijen om ook te spreken over (deel)oplossingen zonder dat ze daar meteen aan gebonden zijn.

Vertrouwelijkheid

Al hetgeen tussen partijen en met de mediator besproken wordt, blijft vertrouwelijk. Partijen – inclusief de mediator – tekenen daarvoor een geheimhoudingsverklaring. Informatie uit een mediation mag niet in een eventuele rechtszaak gebruikt worden. Partijen kunnen in een mediation traject dus vrijuit spreken.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Mediation

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×