Kies je eigen advocaat

Heb je rechtsbijstand nodig?

Je bent ontslagen en er komt er een UWV-procedure. Of je hebt een (dreigende) procedure bij de rechtbank omdat je een geschil hebt met een leverancier? Wil je bezwaar maken tegen een besluit van de gemeente (bijv bestemmingsplan)? Als je een rechtsbijstand verzekering hebt, schakel je deze nu in. Je verwacht dat jouw zaak snel opgepakt wordt en dat de jurist van jouw verzekeraar op zoek gaat naar een oplossing voor jouw probleem. Helaas duurt het vaak lang voor je antwoord hebt, is jouw contactpersoon moeilijk te bereiken of voel je je niet serieus genomen. Dat is frustrerend.

Kies dan zelf voor je eigen advocaat!

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt ben je hiervoor verzekerd. Je kiest voor een advocaat die je misschien al kent, iemand die bij je uit de buurt komt en die bekend is in de omgeving. Maar belangrijker nog: een advocaat die naar je luistert en die met je meedenkt, iemand waar je gemakkelijk mee in contact komt en die snel reageert. Dat is het verschil. Het contact met de rechtsbijstandsverzekeraar is vaak complex en onbekend terrein. Wij kunnen je ondersteunen vanaf het moment dat je een zaak meld bij je verzekeraar. We kijken kosteloos met je mee en geven je advies over de stappen die je kunt ondernemen. We ondersteunen met de correspondentie tussen jou en de verzekeraar. Op het moment dat het kan, én jij kiest ervoor om met ons als advocaat verder te gaan, nemen we de zaak voor je over.

Je hebt het recht om zelf je advocaat te kiezen

Jij bepaalt zelf wie je als advocaat wil als er een procedure moet worden gevoerd. Dat is het recht op vrije advocaatkeuze. Je kiest iemand waar jij een goed gevoel bij hebt. Je rechtsbijstandsverzekeraar betaalt de rekeningen van die zelf gekozen advocaat. Een rechtsbijstandsverzekeraar heeft ook juristen in dienst. Zij proberen in eerste instantie vaak zelf de zaak op te lossen of zij besteden de zaak uit aan een advocatenkantoor waarmee een prijsafspraak is gemaakt. Dit is voor hen goedkoper. Maar voor jou niet altijd prettiger, beter of sneller.

Doe de check

Wil je weten of jij recht hebt op vrije advocaatkeuze? Doe dan online de check. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op met ons via info@gca.nl of bel 0493-352070.

Goorts + Coppens

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Loes Ewals

Loes Ewals

Jurist

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×