Omgevingsvergunningen

Het omgevingsrecht is een breed rechtsgebied dat regels bevat ten aanzien van de fysieke leefomgeving. Het gaat dan onder meer om regels inzake ruimte, milieu, natuur, flora en fauna, wonen, infrastructuur, water, bodem en lucht. Ieder deelgebied heeft eigen regels, procedures en toetsingskaders, waardoor het omgevingsrecht door velen als complex wordt ervaren. Toch krijgen veel mensen met het omgevingsrecht te maken.

Plichten bij bouwen van een gebouw

Een simpel voorbeeld waarbij je met het omgevingsrecht te maken krijgt, biedt het bouwen van een bedrijfspand om je bedrijf in te starten.Voordat je start met de bouw dien je namelijk een aanvraag te doen voor een zogenaamde omgevingsvergunning. Het bevoegd gezag toetst je aanvraag onder meer aan het bestemmingsplan (ruimte), milieunormen (milieu), de eventuele afstand tot natuurgebieden (natuur), bedreiging van beschermde plant- en diersoorten (flora en fauna), welstand (wonen) en het maximaal toegestane aantal verkeersbewegingen (infrastructuur).

Goorts + Coppens

Juridisch advies bij jouw bouw?

Door alle omgevingsrechtelijke aspecten waarmee rekening gehouden dient te worden, is het goed denkbaar dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Een advocaat die gespecialiseerd is in het omgevingsrecht is dan ook geen sinecure. Goorts + Coppens heeft jarenlange ervaring in het omgevingsrecht. Onze advocaten banen zich zonder moeite een weg door het woud van omgevingsrechtelijke wetten en regels, waarbij zij precies de kansen en valkuilen van de betreffende procedure kunnen inschatten.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×