Letselschade

Het klinkt erg Amerikaans, iemand ‘aanklagen’ (to sue someone) vanwege geleden schade. De schade voor het letsel dat u heeft opgelopen door toedoen van iemand anders, iemand's opstallen, kind, dier of verantwoordelijkheid kunt u vaak bij de veroorzaker, verantwoordelijke of zijn verzekeraar verhalen. Naast de verzekeraar krijgt u ook te maken met andere partijen, zoals arbeidsdeskundigen of medisch specialisten. Goorts + Coppens ontvangt steeds vaker verzoeken om te adviseren bij letselschade. Wij geven antwoord op vragen als: Wie kunt u aansprakelijk stellen? En welke stappen kun u het beste zetten? Kort gezegd helpt Goorts + Coppens u bij het verhalen van schadevergoeding bij schade!

 

Neem contact op met een van de onderstaande adviseurs en zij helpen u graag verder

20991230

Telefonisch contact

Telefonisch contact?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Veel gestelde vragen

Wanneer No Cure No Pay (en wanneer niet)?
In de advocatuur is het niet toegestaan om de declaratie afhankelijk te stellen van de uitkomst van de zaak. Sinds 1 januari 2014 is een landelijk no-cure-no-pay experiment gestart voor aangesloten advocatenkantoren. Goorts + Coppens doet hier ook aan mee. Aangesloten advocaten kunnen in letselschade- en overlijdensschade zaken een beloningsafspraak afhankelijk stellen van het geboekte resultaat. Dit betekent dat een cliënt enkel betaalt voor de kosten van rechtsbijstand als de advocaat de zaak ‘gewonnen’ heeft of als cliënt enige schadevergoeding ontvangt. De kosten worden dan als onderdeel van de schade bij de wederpartij geclaimd.
Hoe verloopt een letselschadezaak?
Op het moment dat je letselschade hebt geleden, kun je contact opnemen met een letselschadespecialist- en advocaat van Goorts + Coppens. Tijdens het eerste gesprek bij je thuis of op kantoor wordt de oorzaak van het ongeval of ongeluk met je besproken. Ook wordt vaak een afspraak bij een medisch letselschadespecialist gepland om de schade in kaart te brengen. De medisch specialist maakt hiervan een schaderapport, wat de letselschadespecialist van Goorts + Coppens kan vertalen naar schadevergoeding. Dit is nodig voor de procedure. Vervolgens kan in overleg de veroorzaker, verantwoordelijke en/of verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Vaak probeert de advocaat de schade eerst buitengerechtelijk af te handelen, waardoor een (langdurige) procedure vermeden kan worden. Concreet verstuurt de advocaat dan een aangetekende brief, waarin iemand aansprakelijk gesteld wordt. Als partijen er onderling niet uitkomen (de veroorzaker erkent de aansprakelijkheid bijvoorbeeld niet), dan gaat de letselschadespecialist over tot het starten van een gerechtelijke procedure. Het dagvaarden van de veroorzaker, verantwoordelijke en/of verzekeraar is het begin van de procedure. Het verdere verloop en de duur van de procedure is vervolgens afhankelijk van de omstandigheden van het geval.
Wat kan ik zelf doen na een schade-incident?
Neem contact op met de letselschadeadvocaat van Goorts + Coppens en verzamel zoveel mogelijk bewijs, zoals een bewijs dat er schade is (bijvoorbeeld aanrijdingsformulier) en bewijsstukken van de omvang van de schade (bonnetjes van medicijnen, kosten van fysiotherapie, overzicht inkomstenderving).
Ik kan niet (volledig) werken door mijn letselschade. Kan Goorts + Coppens mijn werkgever ook bijstaan?
Goorts + Coppens heeft veel ervaring en kennis op het gebied van onder meer letselschade. Wij staan zowel werknemers als werkgevers bij, waardoor je bij letselschade altijd contact met ons kan opnemen voor een intake en beoordeling van je zaak.
Ik heb een rechtsbijstandsverzekering. Kan ik dan toch door Goorts + Coppens mijn letselschade zaak laten behandelen?
Door het recht op vrije advocaatkeuze is het mogelijk om Goorts + Coppens een gerechtelijke of administratieve procedure te laten behandelen. De rechtsbijstandsverzekering is verplicht dit toe te staan. Neem contact op met de specialisten van Goorts + Coppens Advocaten als u hulp nodig heeft in het contact met uw rechtsbijstandsverzekeraar hierover en als u de zaak uit handen wil geven aan onze letselschadespecialist(en).
Hoe lang duur de afwikkeling van een letselschadezaak?
De duur van de afwikkeling van een letselschadezaak is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van je situatie. Sommige zaken zijn meer complex, dan andere zaken. Dit heeft invloed op het verloop en de duur van de procedure. Houdt er rekening mee dat een schadeafwikkeling in de praktijk vaak 2,5 tot 3,5 jaar duurt voordat sprake is van een (eind)beslissing.
Kan ik al rechtshulp inroepen als er nog geen schuldvraag bekend is?
Vanaf het moment dat je schade hebt geleden kun je rechtshulp inschakelen. Let op: In het kader van preventie kun je ook al contact opnemen met een juridisch deskundige. Dit ter voorkoming van het ontstaan van mogelijke schade.