Kan dat niet sneller?

 

Een jaar wachten op een vonnis, kan dat niet sneller?

Niets is zo frustrerend om te moeten wachten. Wachten tot de advocaat tijd voor je maakt, wachten tot de wederpartij reageert en wachten tot de rechter een uitspraak doet. En zelf heb je mogelijk gewacht om überhaupt een advocaat in te schakelen.

Komt het eindelijk tot een procedure, dan heeft de rechter voor handelszaken gemiddeld 39 weken nodig om een uitspraak te doen. Vergeet ook niet dat de gemiddelde doorlooptijd van een hoger beroep 45 weken duurt. Samen is dat al 84 (!) weken. En al die tijd weet je niet hoe de zaak voor je zal uitpakken. Al die tijd onzekerheid en de teller loopt maar door.

84 weken, kan dat niet anders?

Ja, dan kan anders! Je kunt samen met je wederpartij naar een mediator gaan. Daar heb je geen advocaat voor nodig. Jij & de wederpartij bepalen de snelheid.

Wat is er nodig voor mediation? Alleen maar een kans geven.

Vaak ben je het over van alles oneens met degene met wie je een (zakelijk) conflict hebt. Voor mediation is het voldoende dat beide bereid zijn om mediation een kans te geven als een alternatief voor een lange juridische procedure.

Je hoeft de mediator alleen maar te laten weten dat beiden een snelle oplossing willen voor het conflict. De mediator pakt het dan verder op.

Is het lastig om gezamenlijk naar de mediator te gaan, dan voert de mediator eerst een individueel gesprek met beiden. Twijfel je erover of mediation geschikt is voor het conflict en/of het klikt met de mediator, dan kun je eerst een kennismakingsgesprek inplannen.

Wat doet de mediator dan? Die bespaart tijd, kosten en frustratie

De mediator neemt geen beslissing, maar doet er alles aan om tot een constructieve en voor beide partijen bevredigende oplossing te komen. De mediator stelt gerichte vragen over het conflict, analyseert de antwoorden tot de kern en laat partijen onderhandelen over de oplossing.

Partijen komen gemiddeld zo’n 3 tot 4 keer bij elkaar en de mediator legt de eindafspraken schriftelijk vast.

Zo bespaar je tijd, kosten en frustratie.

Geen oplossing? Dan geen man overboord

Je komt er snel genoeg achter of de mediation wel of niet werkt.  Dan kun je meteen stoppen en alsnog naar een advocaat. De door mediation verkregen informatie mag niet in de procedure worden gebruikt, die is namelijk vertrouwelijk.

Vragen?

Meer weten? Neem contact op met collega Folkert Terpstra.

 

 

 

 

 

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×