Europees Parlement

Onlangs was onze collega Yacob Mijhad op uitnodiging van Toine Manders in het Europees Parlement voor een expert meeting over de voorgestelde European Crimes Directive.

Deze richtlijn beoogt zwaardere sancties in te voeren voor bedrijven en hun bestuurders die zich schuldig maken aan milieudelicten. Toine Manders is voorzitter van de commissie die vanuit het Europees Parlement voorstellen doet voor verbetering en aanscherping van de concept richtlijn. Yacob leverde als advocaat input over de opzet en bewoording van de voorgestelde richtlijn.

Tijdens de bijeenkomst is onder meer besproken dat milieudelicten zich in essentie laten omschrijven als handelingen waarbij ondernemingen kosten uit hun (productie)processen ten onrechte afwentelen op derden (bijvoorbeeld op omwonenden, het milieu en/of klanten). Vanuit die kern is vervolgens nagedacht over aanvullende instrumenten waarmee die onterechte overdracht van kosten ongedaan gemaakt kan worden.

Spelen er bij jou bedrijfsvragen of zorgen over regels omtrent milieudelicten? Wij denken graag met je mee! Neem contact op met Yacob Mijhad of met één van zijn collega’s  


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×