Ruud Verkoijen

Advocaat milieu + omgeving

0493-331474
06-21837443
r.verkoijen@gca.nl

Vanaf 1 juli 2014 ben ik werkzaam als advocaat bij Goorts + Coppens. Voor die tijd was ik als jurist werkzaam bij een rechtsbijstandverzekeraar en in die periode heb ik in de avonduren mijn rechtenstudie aan de Universiteit Maastricht voltooid. Zowel in mijn huidige praktijk als voorheen, heb ik mij gespecialiseerd in het ruimtelijk bestuursrecht en het milieurecht. Dat ik eerder nog 12 jaar bij een viertal gemeenten werkzaam ben geweest, komt in de dagelijkse praktijk van pas. Mijn belangstelling gaat met name uit naar het omgevingsrecht, handhavingszaken en de Natuurbeschermingswet. Ook voor burenkwesties kunt u bij mij terecht.

Samen voor het beste resultaat!

Meer van Ruud Verkoijen
20991230
Nieuws Kamerverhuur: toegestaan of niet? 19/03/2019

Stel dat je een kamer zou willen verhuren van je woning, of juist ergens een kamer zou willen huren, dan sta je misschien niet als eerste stil bij de vraag of dit wel is toegestaan. Toch kan het antwoord op de vraag of kamerverhuur mag, van belang zijn!

Kamerverhuur Goorts Coppens advocaten adviseurs

N 20190319
Nieuws Herinrichtingen en onteigeningen in beekdal Tongelreep en natuurgebied Leenderbos 15/03/2019

In het natuurgebied Leenderbos en rond de Tongelreep dreigen stukken bos, natte heide en vennen te verdrogen. Beschermde planten en dieren in het van oorsprong natte beekdal en moerassen- en vennengebied zijn (bijna) verdwenen. Om de natuur te herstellen en te behouden, gaat Waterschap De Dommel het beekdal van de Tongelreep herinrichten. 

Herinrichtingen en onteigeningen in beekdal Tongelreep en natuurgebied Leenderbos, Goorts Coppens

N 20190315
Nieuws Burgemeester in het ongelijk inzake hennepkwekerij Kerkstraat! 14/03/2019

Misschien heb je het al gelezen in de krant. Een bijzondere zaak van advocaat Irene van Geel die uiteindelijk goed is afgelopen voor haar cliënt. Op 22 augustus 2017 sloot de burgemeester met ingang van 31 augustus 2017 een pand aan de Kerkstraat in Helmond vanwege de vondst van een hennepkwekerij. Duur van de sluiting: zes maanden. Irene van Geel stond in deze zaak de pandeigenaar bij en die kreeg uiteindelijk het gelijk. 

Hennepzaak Kerkstraat, Goorts Coppens

N 20190314
Nieuws Drugsafval gevonden: wie draait er op voor de kosten? 07/03/2019

De kranten staan er vol van: drugsproblematiek in het buitengebied. We zien steeds vaker terug dat oude leegstaande panden worden gebruikt voor de productie van allerlei soorten drugs (met alle gevolgen van dien). De eigenaren die de schuren hebben verhuurd weet veelal van niets, maar zijn wel spreekwoordelijk "de sjaak". De eigenaren moet namelijk opdraaien voor de kosten die zijn gemoeid met het verwijderen van het drugs en de productiemiddelen. Terwijl de huurders met de noorderzon zijn vertrokken.

Drugsafval, Goorts + Coppens

N 20190307