Irene van Geel

Advocaat milieu + omgeving en vastgoed

0492-780181
06-30067928
i.van.geel@gca.nl

Al tijdens mijn studie lag mijn hart bij het ruimtelijk bestuursrecht. Het interessante aan dit rechtsgebied vind ik dat je vaak te maken hebt met complexe zaken vanuit meerdere partijen en invalshoeken. In 2007 ben ik in dienst getreden bij Goorts + Coppens in Deurne, waar ik mijn specialisatie binnen de teams milieu + omgeving en vastgoed verder heb uitgebreid. Sinds 2010 vervul ik tevens een managementfunctie binnen kantoor. Naast mijn werkzaamheden als advocaat vervul ik verschillende nevenfuncties. Zo ben ik bestuurslid van het Vastgoedplatform Regio Helmond, bestuurslid en penningmeester van Stichting Bedrijventerreinen Helmond en ben ik voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Bladel. Ik ben lid van de Vereniging voor onteigeningsrecht (VVOR), (aspirant)lid van de Vereniging voor Onteigening Advocaten (VOA) , Vereniging Jonge Onroerend Goed Juristen (VJOG) en van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR). 

Grenzen zijn er om waar nodig verlegd te worden

Meer van Irene van Geel
20991230
Blog Goed kan altijd beter! Irene van Geel 09/03/2018

Goorts + Coppens advocaten I adviseurs wil zichzelf voortdurend ontwikkelen. Dat kan met behulp van uw ervaring. Via de digitale vragenlijst van 'klantenvertellen.nl' kunt u direct uw ervaring met ons én met anderen delen. Het kost u slechts één minuut.
Daarmee steunt u ook Stichting Super Sociaal in Helmond. Zij ontvangen een bijdrage van ons wanneer de vragenlijst door jou wordt ingevuld!

 

 

N 20180309
Blog Terug met die grond! Irene van Geel 06/12/2016

“Een bijdrage leveren aan een boek voor de Vereniging van Onteigeningsadvocaten? Ja graag!” En dus mocht ik de pen ter hand nemen en aan de slag gaan. Schrijven is me natuurlijk niet helemaal vreemd. Vakinhoudelijk schrijf ik iedere dag, maar ook schrijf ik met plezier columns en blogs. Maar een bijdrage leveren aan een boek, een lustumbundel, is toch net even anders. 

N 20161206
Blog Neem net als Brad en Angelina een kijkje op de nieuwe echtscheidingswebsite! Irene van Geel 26/09/2016

Het aantal huwelijken dat jaarlijks in Nederland in een echtscheiding eindigt, schommelt al jaren tussen de 32.000 en 35.000. Dat zijn ontzettend veel gestrande huwelijken! Maar hoe vind je nu een goede advocaat om jouw echtscheiding te begeleiden? Waarop kiezen bijvoorbeeld Brad Pitt en Angelina Jolie hun echtscheidingsadvocaat uit?

N 20160926
Blog A trip down memory lane Irene van Geel 21/10/2015

Regelmatig geven wij gastcolleges op middelbare scholen, basisscholen en hoger beroepsonderwijs. Hartstikke leuk om te doen! Super om jonge mensen enthousiast te krijgen voor het vak. Onlangs mocht ik een gastles geven op mijn oude middelbare school, het Carolus Borromeus College in Helmond. Voor mij ‘a trip down memory lane’. In al die jaren dat ik daar weg ben is er niet veel veranderd, behalve dan de locatie en het gebruik van smartphones overal (!) waar je kijkt. Veel is nog steeds hetzelfde; nog steeds leerlingen die rondhangen in de gangen en de aula, geduw in het trappenhuis, vechten om de eerste saucijzenbroodjes en zelfs de conciërge en enkele docenten die ik nog ken uit ‘mijn’ tijd!

N 20151021
Blog Verhuisd! Irene van Geel 04/11/2014

Ja, wij zijn verhuisd! Wij hebben als kantoor het ‘advocatenkerkje’ verlaten en hebben een nieuw onderkomen gevonden. Een modern pand, aan de Schootense Dreef in Helmond. Bereikbaarheid staat daarbij voorop. Afscheid nemen doet pijn. Zo ook afscheid nemen van de kerk aan de Traverse. Jarenlang heb ik altijd met plezier gewerkt in de kerk. Opmerkingen als: “Ik mag iedere dag naar de kerk” of “Dichter bij God kom je niet” kunnen nog wel gemaakt worden, maar treffen in een modern pand geen doel. Maar als je één deur sluit, gaat er weer een andere deur open. Zo ook bij ons.

N 20141104
Nieuws Overgangsrecht, wat moet ik ermee? 29/04/2019

Je hebt vast weleens gehoord van een ‘bestemmingsplan’. Een juridisch document dat inzicht biedt in de regels die gelden voor bouwen en gebruiken van een bepaald gebied. Zo heb je bestemmingsplannen specifiek voor een bepaald adres, maar vaak is een bestemmingsplan van toepassing op een bepaald gebied. Denk bijvoorbeeld aan het buitengebied van een gemeente of juist de binnenstad.

Overgangsrecht, Goorts Coppens

N 20190429
Nieuws Nieuw windpark Reusel in 2020: “Windpark Agro Wind Reusel” 29/04/2019

In de gemeente Reusel-De Mierden heeft Windpark Agro-Wind Reusel B.V. voornemens om een Windpark te realiseren. Het windpark zal bestaan uit 11 windturbines met een tiphoogte van maar liefst 246 meter. De gevolgen voor de omgeving zullen dus aanzienlijk zijn. In dit artikel zullen we het een en ander op een rij zetten.

N 20190429
Nieuws Gevolgen verbreding A58 23/04/2019

Rijkswaterstaat is van plan om de A58 tussen Eindhoven en Tilburg te verbreden met 1 extra rijstrook in beide richtingen en wil daarnaast een aantal knooppunten op de schop nemen. Het ontwerp-tracé zal naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele weken ter inzage worden gelegd. Wat zijn de gevolgen hiervan?

Gevolgen verbreding A58

N 20190423
Nieuws Touwtrekken om fosfaatrechten: verpachter vs. pachter 29/03/2019

Vanaf de inwerkingtreding van het stelsel van fosfaatrechten verschillen partijen van mening over de vraag van wie de fosfaatrechten zijn. Voorbeelden van deze partijen zijn in- of uitschaarders en melkveehouders of opfokkers. De vraag speelde ook tussen verpachters en pachters. Het gerechtshof heeft daar deze week een knoop in doorgehakt.

Fosfaatrechten; pachter vs. verpachter goorts coppens

N 20190329