Irene van Geel

Advocaat milieu + omgeving en vastgoed

0492-780181
06-30067928
i.van.geel@gca.nl

Al tijdens mijn studie lag mijn hart bij het ruimtelijk bestuursrecht. Het interessante aan dit rechtsgebied vind ik dat je vaak te maken hebt met complexe zaken vanuit meerdere partijen en invalshoeken. In 2007 ben ik in dienst getreden bij Goorts + Coppens in Deurne, waar ik mijn specialisatie binnen de teams milieu + omgeving en vastgoed verder heb uitgebreid. Sinds 2010 vervul ik tevens een managementfunctie binnen kantoor. Naast mijn werkzaamheden als advocaat vervul ik verschillende nevenfuncties. Zo ben ik bestuurslid van het Vastgoedplatform Regio Helmond, bestuurslid en penningmeester van Stichting Bedrijventerreinen Helmond en ben ik voorzitter van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Bladel. Ik ben lid van de Vereniging voor onteigeningsrecht (VVOR), (aspirant)lid van de Vereniging voor Onteigening Advocaten (VOA) , Vereniging Jonge Onroerend Goed Juristen (VJOG) en van de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR). 

Irene van Geel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk (Bestuursrecht)
  • Omgevingsrecht (Milieurecht, Natuurbeschermingsrecht, Ruimtelijk bestuursrecht, Waterrecht) 

Deze registratie verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Grenzen zijn er om waar nodig verlegd te worden

Meer van Irene van Geel
20991230
Blog Goed kan altijd beter! Irene van Geel 09/03/2018

Goorts + Coppens advocaten I adviseurs wil zichzelf voortdurend ontwikkelen. Dat kan met behulp van uw ervaring. Via de digitale vragenlijst van 'klantenvertellen.nl' kunt u direct uw ervaring met ons én met anderen delen. Het kost u slechts één minuut.
Daarmee steunt u ook Stichting Super Sociaal in Helmond. Zij ontvangen een bijdrage van ons wanneer de vragenlijst door jou wordt ingevuld!

 

 

N 20180309
Blog Terug met die grond! Irene van Geel 06/12/2016

“Een bijdrage leveren aan een boek voor de Vereniging van Onteigeningsadvocaten? Ja graag!” En dus mocht ik de pen ter hand nemen en aan de slag gaan. Schrijven is me natuurlijk niet helemaal vreemd. Vakinhoudelijk schrijf ik iedere dag, maar ook schrijf ik met plezier columns en blogs. Maar een bijdrage leveren aan een boek, een lustumbundel, is toch net even anders. 

N 20161206
Blog Neem net als Brad en Angelina een kijkje op de nieuwe echtscheidingswebsite! Irene van Geel 26/09/2016

Het aantal huwelijken dat jaarlijks in Nederland in een echtscheiding eindigt, schommelt al jaren tussen de 32.000 en 35.000. Dat zijn ontzettend veel gestrande huwelijken! Maar hoe vind je nu een goede advocaat om jouw echtscheiding te begeleiden? Waarop kiezen bijvoorbeeld Brad Pitt en Angelina Jolie hun echtscheidingsadvocaat uit?

N 20160926
Blog A trip down memory lane Irene van Geel 21/10/2015

Regelmatig geven wij gastcolleges op middelbare scholen, basisscholen en hoger beroepsonderwijs. Hartstikke leuk om te doen! Super om jonge mensen enthousiast te krijgen voor het vak. Onlangs mocht ik een gastles geven op mijn oude middelbare school, het Carolus Borromeus College in Helmond. Voor mij ‘a trip down memory lane’. In al die jaren dat ik daar weg ben is er niet veel veranderd, behalve dan de locatie en het gebruik van smartphones overal (!) waar je kijkt. Veel is nog steeds hetzelfde; nog steeds leerlingen die rondhangen in de gangen en de aula, geduw in het trappenhuis, vechten om de eerste saucijzenbroodjes en zelfs de conciërge en enkele docenten die ik nog ken uit ‘mijn’ tijd!

N 20151021
Blog Verhuisd! Irene van Geel 04/11/2014

Ja, wij zijn verhuisd! Wij hebben als kantoor het ‘advocatenkerkje’ verlaten en hebben een nieuw onderkomen gevonden. Een modern pand, aan de Schootense Dreef in Helmond. Bereikbaarheid staat daarbij voorop. Afscheid nemen doet pijn. Zo ook afscheid nemen van de kerk aan de Traverse. Jarenlang heb ik altijd met plezier gewerkt in de kerk. Opmerkingen als: “Ik mag iedere dag naar de kerk” of “Dichter bij God kom je niet” kunnen nog wel gemaakt worden, maar treffen in een modern pand geen doel. Maar als je één deur sluit, gaat er weer een andere deur open. Zo ook bij ons.

N 20141104
Nieuws Fosfaatrechten: grens tussen ondernemersrisico en inbreuk op eigendomsrecht 20/08/2019

Als kantoor staan wij een grote groep melkveehouders bij in hun kwestie over de vaststelling van het aantal fosfaatrechten door de minister. Bestuursrechtelijk hebben de meeste zaken het eindstation bereikt: het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). In een aantal zaken wachten we op een zittingsdatum. In een aantal gevallen wachten we op uitspraak, dan wel hebben we de uitspraak pas geleden gekregen. Het zal u niet verbazen dat wij de ontwikkelingen in de rechtspraak rondom de fosfaatrechten op de voet volgen.

Fosfaatrechten ondernemersrisico eigendomsrecht goorts coppens

N 20190820
Nieuws Windturbines, een veelbesproken onderwerp... 16/08/2019

De plannen voor windturbines zijn nooit zonder discussie. Op veel plaatsen in het land worden plannen ontwikkeld voor het plaatsen van windturbines. Aangezien deze turbines steeds hoger worden, tot hoogten van 240 meter, is dat ook niet verwonderlijk. De impact op de omgeving is daarmee immers ook groter.

Windturbines goorts coppens

 

N 20190816
Nieuws Invloed van het PAS op woningbouw en infra 15/08/2019

Er is de laatste weken veel geschreven over stikstof en de gevolgen hiervoor voor natuur en milieu. Vaak wordt stikstof geassocieerd met de agrarische sector. Recente ontwikkelingen hebben echter ook grote gevolgen voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen en ontwikkeling van woningbouw.

Wat verandert er voor projectontwikkelaars en aannemers?

Invloed PAS op woningbouw en infra

N 20190815
Nieuws Detailhandel: toegang geweigerd! 12/08/2019

Stel je bent ondernemer in de detailhandel-branche. Je hebt de perfecte locatie gevonden voor een vestiging van je winkel. Na wat research blijkt dat de gemeente niet alle typen detailhandel toelaat, waaronder jouw beoogde detailhandel-winkel. Het bestemmingsplan is de zogeheten ‘boosdoener’. Het overkwam een ondernemer in gemeente Appingedam. In het betreffende bestemmingsplan stond dat alleen volumineuze detailhandel is toegestaan. Kortom: wel ruimte voor een meubelzaak, keukenzaak of een bouwmarkt, maar geen ruimte voor bijvoorbeeld een kledingzaak, schoenenzaak, health & beautyzaak of bakker.

Een bestemmingsplan kan dus flink je ondernemersplannen door de war schoppen. Maar kan je hier dan niets tegen doen? Natuurlijk wel!

Detailhandel bestemmingsplan

N 20190812