Bouw- en aannemingsrecht

Je (ver)bouwt een kantoor, winkel, werkplaats of ander bedrijfsmatig vastgoed. Daarom sluit je contracten met projectontwikkelaars, architecten, (onder-)aannemers of adviseurs. Tijdens de bouw of bij de oplevering, of in de onderhoudsperiode stuit je op problemen. (Ver)bouwen doe je meestal voor lange tijd en voor veel geld. Het is raadzaam jouw contractuele situatie goed in kaart te hebben.

Kennis, regelgeving en risico’s

Je kunt bij ons terecht voor: beoordelen van en adviseren over projectontwikkelingovereenkomsten, (onder-)aannemingsovereenkomsten, architectenovereenkomsten en overeenkomsten met ingenieurs, opstellen van diverse overeenkomsten met betrekking tot projectontwikkeling, bouw en (onder-)aanneming, beoordelen van, adviseren over en procesbijstand in bouw- en aannemingsgeschillen.

Wij kennen de bouwsector en zijn volledig thuis op terreinen als publiekprivate samenwerking (PPS) en alle vormen van ‘design and build-contracten’. Ligt een overheidsinstantie dwars of lukt het niet tot overeenstemming te komen met een andere zakelijke partij? Samen met jou bepalen we de juiste aanpak en onderzoeken we welke praktische oplossingen haalbaar zijn. Als bemiddeling niet het gewenste effect sorteert, kunnen we voor jou procederen zowel bij de burgerlijke rechter als middels arbitrage.

Juridische ondersteuning bij aankoop van woning

De aankoop of bouw van een woning verloopt soms problematisch. Heb je als particulier te maken met gebreken of contractbreuk? Of wil je juist onenigheid voorkomen? Goorts + Coppens biedt juridische ondersteuning.Bij het bouwen en aankopen van een nieuwe woning spelen vele partijen een rol. Koop je een woning of ga je een nieuwe woning bouwen, dan heb je bijvoorbeeld te maken met een makelaar en een aannemer. Of je hebt afspraken gemaakt met een projectontwikkelaar of een architect. Ook constructeurs, ingenieurs, onderaannemers en mogelijk een bouwdirectie kunnen een rol spelen. Ook al lijken de afspraken helder, over ieders taken en verantwoordelijkheden ontstaat in de praktijk nogal eens een conflict.

Opstellen van overeenkomst

Overeenkomsten zijn essentieel in de bouw. Meestal betreft het standaardcontracten van bijvoorbeeld het Garantie Instituut Woningbouw (GIW), maar er is ook vaak sprake van maatwerk. Goorts + Coppens kan deze contracten voor je opstellen. We voeren ook ‘quick scans’ uit, om te bepalen of er wellicht valkuilen zitten in een bestaand contract. Maar zelfs bij een goed contract kan onenigheid ontstaan. Wanneer is iets bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van de aannemer of het risico van de opdrachtgever? Wat als de bouw heeft stilgelegen? Of als de aannemer materiaal heeft gekozen dat niet aan de eisen voldoet? In de bouwwereld zijn dergelijke vraagstukken aan de orde van de dag. Wij kunnen dergelijke geschillen helpen oplossen.

Bouwarbitrage

Gebreken, bouwfouten, contractbreuk en garanties kunnen in ieder stadium van het bouwproces tot problemen leiden. Wij adviseren jou en bemiddelen om tot oplossingen te komen met andere partijen. Loopt overleg op niets uit dan kunnen wij terugvallen op een gedegen proceservaring. Arbitrage is de meest gebruikelijke rechtsgang.

Thomas Berkhout

Vastgoed

Duidelijk en snel reageren is mijn stijl

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Thomas Berkhout

Vastgoed

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×