Fusies en overnames

Je bent betrokken bij een overname, fusie, management buy out of -buy in. Weet je wat de spelregels zijn? Ken je de SER-fusiegedragsregels, de toepasselijke bepalingen in de Wet op de Ondernemingsraden? Weet je op welke manier je de complexe afspraken moet vastleggen?

Het traject rondom fusies en overnames zit vol met zeer riskante voetangels en klemmen. Een degelijk onderzoek naar de handel en wandel van een bedrijf, waarbij ook alle relevante juridische aspecten de revue passeren, is daarom een absolute voorwaarde.

Onze specialisten adviseren over de risico’s rond een fusie of overname (of andere samenwerkingsvormen) en begeleiden desgewenst het gehele traject in samenwerking met andere disciplines.

Goorts + Coppens

Bedrijfsopvolging

Er komt een moment dat een ondernemer zijn - vaak zelfopgebouwde - bedrijf moet loslaten. Een goede bedrijfsoverdracht vraagt gedegen voorbereiding op financieel, fiscaal, organisatorisch en persoonlijk gebied. Een traject dat wel vijf tot zeven jaar in beslag neemt. Als de ondernemer heeft bepaald wanneer, hoe en aan wie hij het bedrijf wil overdragen, wordt er een overdrachtsplan gemaakt. Volgende stap is het bedrijf doorlichten en verkoopklaar maken, bijvoorbeeld door de fiscale en juridische aspecten te onderzoeken. Een bedrijfsopvolger moet aan een aantal eisen voldoen. Dat komt aan de orde tijdens de onderhandelingen met potentiële kandidaten. De ondernemer moet ook iets regelen voor zijn personeel en eventuele familieleden. Dan komt de koopovereenkomst in zicht. De koper doet een ‘due diligence-onderzoek' om de risico's goed te schatten. Na de contractonderhandelingen wordt de koopovereenkomst getekend en vindt de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht plaats. Soms moet een ondernemer snel beslissen over de bedrijfsoverdracht, bijvoorbeeld als een goede partij zich aanbiedt. Dan is het prettig als de hij zijn belangrijkste criteria voor een goede opvolger al heeft vastgesteld. Goorts + Coppens kan je van A tot Z bijstaan in dit traject.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×