Mag ik BTW berekenen over de incassokosten?

Ben ik btw-plichtig?

Bent u zelf een btw-plichtige ondernemer in de zin van artikel 7 van de Wet op de omzetbelasting 1968, dan kan u de btw verrekenen en de btw vormt in dat geval dus geen extra kostenpost. De incassokosten mogen in dat geval niet verhoogd worden met btw.

Ben je niet btw-plichtig?

Als u geen ondernemer bent in de zin van artikel 7 van de Wet op de omzetbelasting 1968 of als de vordering betrekking heeft op een vrijgestelde prestatie als bedoeld in art. 11 van die wet, dan kunt u de btw niet verrekenen. De btw vormt voor u in dat geval wel een extra kostenpost.

De incassokosten worden dan verhoogd met een percentage dat gelijk is aan het btw-percentage. Dit geldt ook voor het minimumbedrag van € 40,00. U moet uw debiteur dan wel op de hoogte brengen van het feit dat u de btw niet kan verrekenen en dat de incassokosten met het btw-percentage zijn verhoogd. Wanneer de debiteur een consument is, moet u deze verklaring opnemen in de verplichte aanmaning.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Thomas Berkhout

Advocaat Onderneming

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×