Bouwen

Bouwen zonder problemen

In het ideaalplaatje bouwt of verbouwt u uw bedrijfspand of woning zonder strubbelingen. Maar helaas gaat dit vaak gepaard met de nodige tegenslagen. Of het nu gaat om:

  • vergunningen;
  • gebreken;
  • contractbreuk;
  • planschade; 
  • problemen bij de oplevering.

Of wilt u juist onenigheid voorkomen en vooraf alles goed ‘dichttimmeren’, ook dan informeren wij u graag.

Neem contact op met een van de onderstaande adviseurs en zij helpen u graag verder

20991230

Telefonisch contact

Telefonisch contact?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Veel gestelde vragen

Hoe weet ik of ik een vergunning moet aanvragen voor een verbouwing?
Op de website van de Rijksoverheid, www.omgevingsloket.nl, kun je een zogenaamde "vergunningcheck" doen. Door de vergunningcheck weet je snel of je voor een (ver)bouwproject een omgevingsvergunning nodig hebt en zo ja, welke.
Wanneer kan ik planschade claimen?
De mogelijkheid om vergoeding van planschade te claimen ontstaat wanneer de waarde van een onroerende zaak (bijvoorbeeld een woning) daalt ten gevolge van (onder meer) een wijziging van het bestemmingsplan. Daarbij kun je denken aan de bouw van een hoog appartementencomplex naast je woning, waardoor je woning aan uitzicht en zon verliest en daardoor in waarde daalt. Ook inkomstenderving als gevolg van een bestemmingsplanwijziging kan voor planschade zorgen. Daarbij kun je denken aan de herbestemming van een stuk landbouwgrond naar natuurgebied, waarna je de grond niet meer voor agrarische doeleinden kunt gebruiken. Om in aanmerking te komen voor planschadevergoeding is van belang dat de schade niet voorzien was toen je de grond kocht. Daarnaast mag je niet op een andere manier schadevergoeding hebben ontvangen voor de bestemmingsplanwijziging.
Heb ik een vergunning nodig om te mogen bouwen?
Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van wat je wilt bouwen. Voor grotere projecten (zoals de bouw van een huis of bedrijfshal) heb je veelal een vergunning nodig. Deze vergunning wordt een omgevingsvergunning genoemd. Voor kleinere projecten (zoals de bouw van een dakkapel of een aanbouw aan je woning) heb je in bepaalde gevallen geen omgevingsvergunning nodig. Deze kleine projecten zijn omgevingsvergunningvrij. Wel moet je bouwwerk in alle gevallen voldoen aan de (bouw)technische regels die door de overheid aan bouwwerken zijn gesteld. Onze specialisten adviseren je graag over de (on)mogelijkheden met betrekking tot bouwen. Daarnaast helpen we je graag als je aanvraag voor een omgevingsvergunning wordt geweigerd door de overheid.