Zelf een huis bouwen wordt in 2015 gemakkelijker!

Wist u dat de regels voor het bouwen van een eigen huis aangepast worden?
Vanaf 1 juli 2015 wordt het voor burgers gemakkelijker om zelf een nieuw huis te bouwen.
Burgers krijgen namelijk meer zeggenschap over het ontwerpen van hun eigen woning. Men kan bijvoorbeeld zelf de hoogte van het plafond, de afmetingen van de badkamer en toilet en de trappen bepalen. De regels in het Bouwbesluit 2012 worden daarvoor verruimd.

In drie gemeenten zijn er onder de Crisis- en Herstelwet hier al ervaringen mee opgedaan met burgers die hun eigen huis hebben ontworpen. En met succes! De uitzonderingen op de nieuwbouwvoorschriften die eerder alleen in de drie gemeenten mogelijk waren krijgen onder de Crisis- en Herstelwet algemene gelding.
Het voorstel voor de wijzigingen van het Bouwbesluit 2012 is op 22 december 2014 naar de Tweede Kamer gestuurd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene van Geel, advocaat Overheid + Omgeving via i.van.geel@gca.nl of 0492-780181

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Bouwen

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×