Met een juridisch geschil kan iedereen te maken krijgen en dat is vaak al vervelend genoeg. Des te belangrijker om een advocaat in de arm te nemen waar jij je goed bij voelt. Gelukkig heb jij de volledige vrijheid om te kiezen wie er aan jouw zijde staat. Dit wordt ook wel het recht op een vrije advocaatkeuze genoemd en het houdt in dat jij als rechtsbijstandverzekerde, op kosten van de rechtsbijstandsverzekeraar, een advocaat naar keuze kan inschakelen.

Goorts + Coppens

Wist je dat…
jij ook een eigen advocaat kunt kiezen als de rechtsbijstandsverzekeraar juristen in dienst heeft en vindt dat jouw zaak intern behandeld kan worden?

De rechtsbijstandsverzekeraar mag jouw keuze voor een rechtsbijstandverlener niet beperken. Je hebt het recht op vrije advocaatkeuze dus ook als de rechtsbijstandsverzekeraar van mening is dat jouw zaak intern behandeld kan worden.

Wist je dat…
jij een eigen advocaat kunt kiezen, ook als de rechtsbijstandsverzekeraar je doorverwijst naar een advocaat waarmee de rechtsbijstandsverzekeraar een prijsafspraak heeft?

Een rechtsbijstandsverzekeraar mag niet bepalen door welke persoon jij als rechtsbijstandverzekerde bijgestaan wordt. De enige beperking die de rechtsbijstandsverzekeraar mag opleggen is een maximum aan de te vergoeden hoogte van de kosten van de advocaat. Dit zogenaamde ‘verzekerde maximum’ is in de polisvoorwaarden opgenomen.

Persoonlijk

Laagdrempelig

Luisterend oor

Samen

Wist je dat…
de rechtsbijstandsverzekeraar ook de kosten die worden gemaakt in de fase voorafgaand aan een procedure vergoedt?

De rechtsbijstandsverzekeraar moet de kosten gemaakt voor én tijdens de procedure vergoeden. Voel je dus vrij om al een eigen advocaat in de arm te nemen, nog voordat de fase is aangebroken waarbij er een rechter in beeld komt. Zorg wel voor een melding bij jouw rechtsbijstandverzekeraar. De contacten met de verzekeraar over de vergoeding van de kosten, kan GCA voor jou overnemen.

Wist je dat…
jij deze keuze ook hebt als het gaat om een ontslagprocedure bij het UWV of een bezwaarprocedure in het bestuursrecht?

Sommige juridische geschillen lijken voor jou misschien een ‘ver-van-mijn-bed-show’, maar er zijn procedures waar iedereen mee te maken kan krijgen. Word je ontslagen of is er een bestemmingsplan gewijzigd waardoor er pal voor je huis gebouwd kan worden? Wel zo fijn om iemand aan je zijde te hebben die je hierbij kan ondersteunen én welke wordt betaald door je rechtsbijstandsverzekeraar.

Het recht op vrije advocaatkeuze reikt ver. Als rechtsbijstandverzekerde heb je ook in de fase vóórdat de rechter in beeld komt, de keuze om je bij te laten staan door een advocaat naar keuze. De kosten dienen vergoed te worden door de rechtsbijstandsverzekeraar. Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op! Je kunt ook eerst de online-checklist invullen.

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Gratis adviesgesprek?

Vul onderstaand formulier in en je hoort binnen 1 werkdag van ons!

Neem contact met ons op

Neem je liever zelf contact met ons op? Lees hieronder onze contactgegevens.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×