Wijzigingen ABU-cao algemeen verbindend verklaard!

Eerder informeerden wij u al dat de betrokken partijen op 30 september 2014 een akkoord hebben bereikt over wijzigingen van de ABU-cao. In de vernieuwde cao is de Wet Werk en Zekerheid verwerkt en wordt de inlenersbeloning per 30 maart 2015 ingevoerd.

Met ingang van 18 maart 2015 zijn de wijzigingen op de ABU-cao algemeen verbindend verklaard. Dat betekent dat alle uitzendbureaus in Nederland, behalve de uitzendbureaus die zijn aangesloten bij de NBBU en de vrijgestelde ondernemingen, zich moeten houden aan de arbeidsvoorwaarden zoals gesteld in de ABU-cao.

De algemeenverbindendverklaring is geldig t/m 16 september 2015.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maud Saes, advocaat Arbeid via m.saes@gca.nl of 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×