Wie de schoen past…

Onlangs heb ik ervaren hoe belangrijk het is om ’s ochtends goed na te denken over welke schoenen je aantrekt.

Samen met een collega was ik op weg naar het bedrijf van onze cliënt. Vandaag zou de rechter buiten zijn vertrouwde omgeving treden. De rechter kwam namelijk samen met de griffier voor een schouw en getuigenverhoor naar het bedrijf van onze cliënt. Bij een schouw bekijkt de rechter de situatie ter plaatse om een goed beeld te krijgen van het bedrijf en de werkzaamheden. In verband met hygiëne- en veiligheidsvoorschriften moesten we ons voor de schouw hullen in een overall en ‘over’schoenen. Deze ‘over’schoenen worden over je gewone schoenen heen gedragen. Aangezien ik pumps met flinke hakken aan had, viel dit bij mij niet mee. Ook met blote voeten ging het me niet lukken, dus helaas geen schouw voor mij. Samen met de griffier bleef ik achter in de kantine.

Na de schouw stond het getuigenverhoor op het programma. Verschillende werknemers werd in hun vertrouwde omgeving door de rechter een aantal vragen gesteld. Voor bedrijven is zo’n getuigenverhoor op locatie natuurlijk erg handig, omdat de werkzaamheden gewoon door kunnen gaan. Gelukkig leverde de keuze van mijn schoenen tijdens dit gedeelte van de dag geen problemen op.

Na een vermoeiende maar interessante dag deed ik ’s avonds mijn schoenen uit. ’s Ochtends had ik niet kunnen bedenken dat ze mijn dag zo zouden bepalen. De les die ik hieruit heb geleerd, wil ik dan ook graag met je delen: ‘kijk altijd eerst in je agenda en dan naar je schoenen’.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×