Werknemer die opzegtermijn niet in acht nam moet schadevergoeding betalen

Recent oordeelde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden dat een werknemer die de arbeidsovereenkomst zonder opzegtermijn beëindigde, aan de werkgever een schadevergoeding moest betalen, omdat er geen dringende reden was voor ontslagname op staande voet.

Uit de wet volgt dat voor zowel een werkgever, als een werknemer een opzegtermijn geldt. De duur van de opzegtermijn is afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Een opzegtermijn geldt niet, wanneer sprake is van een ontslag(name) op staande voet. Wordt de opzegtermijn ten onrechte niet in acht genomen, dan is de partij die opzegt schadeplichtig ten opzichte van de andere partij. De hoogte van de schadevergoeding bedraagt het loon over de periode dat de arbeidsovereenkomst had moeten voortduren. Wordt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgezegd, zonder dat daarin een tussentijds opzegbeding is opgenomen, dan wordt de schade berekend over de periode tot de einddatum van de arbeidsovereenkomst.

Heeft u vragen over het opzeggen van een arbeidsovereenkomst? Of heeft u recht op een schadevergoeding wegens onregelmatige opzegging van een arbeidsovereenkomst? Neem dan contact op met één van onze specialisten van team Arbeid:

Maud Saes

M.saes@gca.nl

0493-352070

Lees de gehele uitspraak hier


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×