Werkgevers opgelet; enkel mondelinge aanzegging is niet voldoende om onder de aanzegplicht uit te komen

Als werkgever bent u verplicht om bij een tijdelijk arbeidscontract van 6 maanden of langer de werknemer minimaal een maand voor het einde van dit contract schriftelijk te informeren of u de arbeidsovereenkomst wenst voort te zetten EN onder welke voorwaarden. Indien u hier niet aan voldoet riskeert u een boete van maximaal een maandsalaris. Deze boete, oftewel aanzegvergoeding, bent u ook verschuldigd wanneer de arbeidsovereenkomst wordt voortgezet maar niet is voldaan aan de aanzegverplichting.

Het is verstandig – en zelfs verplicht – om een eventuele verlenging van het contract die mondeling is gegeven aan werknemer ook schriftelijk vast te stellen. Anders zal de rechter onverbiddelijk oordelen dat de werkgever in kwestie niet op tijd heeft voldaan aan de aanzegverplichting. Het schriftelijk vereiste is namelijk wettelijk voorgeschreven. Het gevolg hiervan dat u als werkgever niet voldaan heeft aan de aanzegverplichting en u ook een aanzegvergoeding bent verschuldigd.

Er zijn uitzonderingen waarbij de aanzegplicht niet geldt. Ook bestaan er mogelijkheden om de aanzegging via andere kanalen kenbaar te maken bij de werknemer, bijvoorbeeld via WhatsApp. Om u over de uitzonderingen en mogelijkheden te informeren kunt u contact opnemen met een advocaat. U wilt immers niet het risico lopen dat u een boete moet betalen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maud Saes (advocaat arbeid en onderneming) via m.saes@gca.nl of 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×