Werkgever aansprakelijk voor val tijdens doen van privéboodschappen na sluitingstijd

Een werkneemster van de Aldi heeft letsel opgelopen doordat zij is gevallen in de winkel. Het ongeval vond plaats na werktijd en na sluitingstijd, tijdens het doen van privéboodschappen. De werkneemster heeft Aldi aansprakelijk gesteld voor het ongeval. De verzekeraar van Aldi heeft een toedrachtonderzoek laten uitvoeren. Aldi heeft aansprakelijkheid afgewezen.

Werkgever aansprakelijk bij val

Wie is er aansprakelijk?

Het Hof in Den Haag oordeelde echter dat Aldi wel degelijk aansprakelijk is voor de schade die de werkneemster opliep bij een val. Deze stelde dat het doen van boodschappen op de werkplek, na afronding van de werkzaamheden en na sluitingstijd zo nauw in relatie staat tot het dienstverband bij Aldi en de uitoefening van haar werkzaamheden op de werkplek, dat het ongeval dat haar is overkomen volgens het Hof moet worden gezien als een ongeval in de uitoefening van haar werkzaamheden. Wat daarbij meespeelde was dat de werkneemster het filiaal, en dus haar werkplek, nog niet had verlaten.

Burgerlijk Wetboek

In het Burgerlijk Wetboek is opgenomen dat een werkgever verplicht is om te voorkomen dat een werknemer in de uitoefening van zijn werkzaamheden schade lijdt. Indien een werknemer desondanks schade lijdt en de werkgever aansprakelijk stelt voor deze schade, is het vervolgens aan de werkgever om aan te tonen dat deze aan zijn zorgplicht heeft voldaan. Volgens het Hof had Aldi in dit geval niet bewezen dat zij aan haar zorgplicht had voldaan.

De uitspraak lees je hier: 

Heeft u een vraag over een ongeval op de werkvloer?

Neem dan contact op met een van onze advocaten van team Arbeid.

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van de juridische ontwikkelingen? Meld je dan GRATIS aan voor dé juridische nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief!


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×