Wat doen als je in de financiële problemen komt door het voorfinancieren van de transitievergoeding?

In november 2019 heeft de Hoge Raad bepaalt dat een werkgever in beginsel gehouden is in te gaan op het voorstel van een langdurig zieke werknemer tot het beëindigen van het slapend dienstverband, onder betaling van de transitievergoeding. Maar wat als je als werkgever in de financiële problemen komt, wanneer je het dienstverband moet beëindigen onder toekenning van de transitievergoeding?

Volgens de kantonrechter zijn financiële problemen voor de werkgever geen reden om het slapend dienstverband te laten voortduren, een werkgever heeft vanaf 1 april 2020 immers recht op een compensatie door het UWV. Dit is anders wanneer je als werkgever aannemelijk kunt maken dat je door het voorfinancieren van de transitievergoeding in financiële problemen komt. In dat geval mag je de transitievergoeding in termijnen betalen of zelfs opschorten tot na 1 april 2020.

Let wel, aan het slapend laten van een dienstverband kan een fors prijskaartje zitten. De compensatie voor de transitievergoeding zal namelijk niet hoger zijn dan de berekende hoogte van de transitievergoeding op moment dat de loondoorbetalingsplicht eindigt. Als werkgever word je dus niet gecompenseerd voor het slapend houden van het dienstverband.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met één van de advocaten van het team Arbeid van Goorts + Coppens

Maud Saes
Telefoon: 0493 33 14 79
Mobiel: 06 48 77 82 50
E-mail: m.saes@gca.nl


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×