Warmtewet

Op 1 januari 2014 is de Warmtewet in werking getreden. De warmtewet stelt regels met betrekking tot de levering van warmte via een warmtenet (bijvoorbeeld blokverwarming of WKO-installatie) aan verbruikers met een aansluiting tot en met 100 kW. Het doel van de wet is om verbruikers meer zekerheid te bieden omtrent hoge tarieven en levering.

Indien u kunt worden aangemerkt als leverancier van warmte middels een warmtenet (bijvoorbeeld woningbouwverenigingen), kan het in werking treden van deze wet gevolgen hebben voor uw reeds bestaande leveringscontracten en- voorwaarden. Het kan zijn dat deze stukken niet beantwoorden aan de vereisten die de warmtewet hieraan stelt. Niet alleen voor nieuwe huurders moeten de overeenkomst en algemene voorwaarden namelijk worden aangepast, maar ook voor bestaande huurders moeten aanvullende voorwaarden worden opgesteld. Om te voorkomen dat aan u een boete wordt opgelegd, doet u er goed aan zich zo spoedig mogelijk te laten informeren over welke gevolgen deze wet voor u heeft.

Meer weten over dit onderwerp neem dan contact op met Luc Tacx via l.tacx@gca.nl of 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×