Vrije advocaatkeuze

MKB

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Bij veel geschillen kun je zelf een advocaat kiezen die je tijdens het traject kosteloos begeleidt.

Goorts + Coppens advocaten is een advocatenkantoor met jarenlange ervaring op het gebied van juridische kwesties binnen het MKB. Met de rechtsbijstandverzekering kun je kosteloos een advocaat van Goorts + Coppens inschakelen. Ons team van enthousiaste advocaten staat voor jou klaar!

Wil je gebruikmaken van de vrije advocaatkeuze?

 

 

 

Kies je eigen advocaat!

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt, kun je gebruikmaken van de vrije advocaatkeuze. Je wilt natuurlijk een advocaat die je kent of bij jou uit de buurt komt. Nog belangrijker, is dat een advocaat naar je luistert en met je meedenkt, iemand waar je gemakkelijk mee in contact komt en die snel reageert. Hier ligt dan ook het grote verschil tussen Goorts + Coppens en de rechtsbijstandverzekeraar. Korte lijnen, kundig advies en ruime kennis van het MKB zijn factoren waarmee Goorts + Coppens zich onderscheidt. We kijken met je mee en geven advies over de stappen die je kunt nemen. Verder ondersteunen we de correspondentie tussen jou en de verzekeraar. 

 
20991230

Telefonisch contact

Telefonisch contact?

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Veel gestelde vragen

Heeft de vrije advocaatkeuze invloed op mijn premie?
De vrije advocaatkeuze kan invloed hebben op de hoogte van jouw premie. Het kan dus zijn dat de premie hoger is wanneer de verzekeraar een relatief hoog bedrag vergoedt voor een eigen advocaat (het kostenmaximum).
Heb je alleen recht op vrije advocaatkeuze als een advocaat verplicht is in een procedure?
Nee, je hebt in alle procedures het recht om zelf een advocaat te kiezen. Dus ook in procedures waarbij een advocaat niet verplicht is zoals kantonzaken. Of er ook recht op vrije advocaatkeuze bestaat in administratieve procedures (bijvoorbeeld een bezwaarprocedure of een UWV-procedure) wordt als het goed is op 7 april duidelijk. Dan komt het Europese Hof van Justitie met een uitspraak in twee zaken waar aan de orde was, of een recht op vrije advocaatkeuze ook in bestuursrechtelijke procedures bestaat.
Bij welke verzekeraars heb ik het recht op vrije advocaatkeuze?
Alle verzekeraars (zoals ARAG, DAS, Achmea, SRK) moeten zich houden aan de Europese Richtlijn 87/34/EEG en artikel 4:67 van de Wet op het financieel toezicht waarin staat opgenomen dat je in bepaalde situaties het recht hebt om een eigen advocaat te kiezen.
Wat is het recht op vrije advocaatkeuze?
Dit recht houdt in dat een rechtsbijstandsverzekerde zelf een advocaat mag inschakelen om hem bij te staan in een geschil. De verzekeraar betaalt de kosten van de advocaat. Het recht op vrije advocaatkeuze geeft je de mogelijkheid om een eigen advocaat te kiezen die jouw zaak behandeld.