Vrije advocaatkeuze

MKB

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Bij veel geschillen heb je recht op vrije advocaatkeuze.
Goorts + Coppens advocaten is een ervaren advocatenkantoor dat al veel zaken heeft behandeld. Onze advocaten gaan ook voor de volle 100% ertegenaan. Ons team met enthousiaste advocaten staat altijd voor jou klaar!

Kies je eigen advocaat!

Als je een rechtsbijstandverzekering hebt ben je hiervoor verzekerd. Je kiest voor een advocaat die je misschien al kent, iemand die bij je uit de buurt komt en die bekend is in de omgeving. Maar belangrijker nog: een advocaat die naar je luistert en die met je meedenkt, iemand waar je gemakkelijk mee in contact komt en die snel reageert. Dat is het verschil. Het contact met de rechtsbijstandsverzekeraar is vaak complex en onbekend terrein. Wij kunnen je ondersteunen vanaf het moment dat je een zaak meldt bij je verzekeraar. We kijken kosteloos met je mee en geven je advies over de stappen die je kunt ondernemen. Verder ondersteunen we ook de correspondentie tussen jou en de verzekeraar. 

Neem contact op met een van de onderstaande adviseurs en zij helpen u graag verder

20991230

Telefonisch contact

Laat hier uw naam en telefoonnummer achter

We nemen binnen één werkdag contact met je op.

Veel gestelde vragen

Heeft de vrije advocaatkeuze invloed op mijn premie?
De vrije advocaatkeuze kan invloed hebben op de hoogte van jouw premie. Het kan dus zijn dat de premie hoger is wanneer de verzekeraar een relatief hoog bedrag vergoedt voor een eigen advocaat (het kostenmaximum).
Heb je alleen recht op vrije advocaatkeuze als een advocaat verplicht is in een procedure?
Nee, je hebt in alle procedures het recht om zelf een advocaat te kiezen. Dus ook in procedures waarbij een advocaat niet verplicht is zoals kantonzaken. Of er ook recht op vrije advocaatkeuze bestaat in administratieve procedures (bijvoorbeeld een bezwaarprocedure of een UWV-procedure) wordt als het goed is op 7 april duidelijk. Dan komt het Europese Hof van Justitie met een uitspraak in twee zaken waar aan de orde was, of een recht op vrije advocaatkeuze ook in bestuursrechtelijke procedures bestaat.
Bij welke verzekeraars heb ik het recht op vrije advocaatkeuze?
Alle verzekeraars (zoals ARAG, DAS, Achmea, SRK) moeten zich houden aan de Europese Richtlijn 87/34/EEG en artikel 4:67 van de Wet op het financieel toezicht waarin staat opgenomen dat je in bepaalde situaties het recht hebt om een eigen advocaat te kiezen.
Wat is het recht op vrije advocaatkeuze?
Dit recht houdt in dat een rechtsbijstandsverzekerde zelf een advocaat mag inschakelen om hem bij te staan in een geschil. De verzekeraar betaalt de kosten van de advocaat. Het recht op vrije advocaatkeuze geeft je de mogelijkheid om een eigen advocaat te kiezen die jouw zaak behandeld.