Volledige loonstop tijdens ziekte

In een eerder nieuwsartikel van 28 februari 2014 hebben wij de loonstop tijdens ziekte besproken. In dit artikel gaven we aan dat de kantonrechter Utrecht de volgende prejudiciële vraag aan de Hoge Raad heeft gesteld over de uitleg van het recht tot stopzetting van het loon tijdens ziekte: mag de werkgever het gehele loon (100%) inhouden of mag hij slechts het loon stopzetten voor de uren waarin de werknemer niet re-integreert? De kantonrechter wilde hierover meer duidelijkheid krijgen, omdat de vraag in de rechtspraak tot op heden verschillend beantwoord is.

Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad antwoord gegeven op de prejudiciële vraag. Het oordeel van de Hoge Raad luidt dat het loon geheel komt te vervallen, derhalve ook over het deel van de werktijd waarvoor de werknemer (nog) arbeidsongeschikt is. Bij een schending van de re-integratieverplichtingen door de werknemer of bij het niet verrichten van passende arbeid (terwijl de werknemer daartoe wel in staat wordt geacht), mag een werkgever aldus het volledige loon stopzetten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×