Vliegbasis De Peel: vertraging in het traject

Het is al even een poosje stil rondom het project Vliegbasis De Peel. Daarom tijd voor een korte update.

Hoe zat het ook alweer?

Defensie wil Vliegbasis De Peel weer in gebruik nemen. Hiervoor is echter een luchthavenbesluit nodig. Eén van de stappen in dit traject is het opstellen van een Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Een concept heeft ter inzage gelegen van 26 juni tot en met 21 augustus 2019. Iedereen kon toen zogenoemde zienswijze indienen: in totaal kwamen er 515 reacties. Een reactie stond gepland voor mei 2020 en werd opgeschoven naar de zomer van 2020.

Vertraging voor Luchthavenbesluit

De laatste stand van zaken is dat het traject flinke vertraging heeft opgelopen. Waarom? Om weer gebruik te mogen maken van de vliegbasis moet Defensie ook een natuurvergunning hebben.

Dit zorgt voor vertraging in de procedure rondom het Luchthavenbesluit. De reactie op de ingebrachte reacties op de conceptnotitie Reikwijdte en Detailniveau dat onderdeel uitmaakt van dit traject laat hierdoor ook op zich wachten.

De nieuwe planning wordt op 8 oktober 2020 zoals het er nu uitziet bekend gemaakt. Op 8 oktober 2020 staat namelijk de COVM-vergadering gepland van 15:00 tot 17:00 uur.

Vragen?

We houden u op de hoogte. Vragen? Neem gerust contact met ons op.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Annelies Plooij

Annelies Plooij

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×