Veel discussie over onderwerp Plattelandswoningen

Dat het onderwerp Plattelandswoningen erg leeft, bleek wel uit het grote aantal geïnteresseerden tijdens het seminar van ons kantoor op donderdagmiddag 19 april. Ook de pittige discussie, die nadien werd gevoerd, liet zien dat de meningen over het wetsvoorstel – dat momenteel aan de Tweede Kamer voorligt – erg uiteenlopen. Of het wetsvoorstel gaat brengen wat is beoogd, wordt door velen ook betwijfeld.

Plattelandswoningen wat zijn dat nu eigenlijk? Zijn dat van die idyllisch gelegen woningen ver weg van alle hectiek? Of is de werkelijkheid toch anders?

Het doel van deze bijeenkomst was wederzijdse overdracht over dit wetsvoorstel en de mogelijke consequenties daarvan. Nadat de problematiek en de essentie van het wetsvoorstel door Peter Goumans en Moniek Peeters was uiteen gezet, was het tijd voor een pittige discussie: Biedt het wetsvoorstel een oplossing voor het bestaande probleem? Knapt het platteland hiervan op? Hoe zit het met de reconstructieregelgeving? Scheiding van functies was daarin immers het doel. En hoe zit het met de burger? Is de burger die zo’n plattelandswoning bewoont voortaan rechteloos? En tot slot, hoe zit het met het GGD-rapport? Daarin wordt uitgegaan van vaste afstanden, het wetsvoorstel doet dat niet.

Dat het wetsvoorstel doorgang zal vinden, verwachten alle aanwezigen. Of het wetsvoorstel echt een probleem gaat oplossen, daarover zijn de meningen duidelijk verdeeld. Goorts + Coppens volgt het onderwerp op de voet.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×