Vanaf 25 November inschrijving subsidieregeling sanering varkenshouderijen geopend

Varkenshouders in veedichte gebieden kunnen zich vanaf vandaag (maandag 25 november 2019) aanmelden bij de RVO voor deelname aan de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Door deel te nemen aan de regeling kunnen zij een vergoeding ontvangen voor het laten doorhalen van hun varkensrecht en daarmee hun bedrijf beëindigen. Ook ontvangen boeren een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen.

Veedichte gebieden

Varkenshouderijen kunnen in bepaalde gebieden van Nederland zorgen voor geuroverlast. Alleen varkenshouders in veedichte gebieden kunnen daarom gebruik maken van de regeling. Deze veedichte gebieden bevinden zich onder meer in het concentratiegebied Oost en Zuid van de Meststoffenwet (Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel en Utrecht).

Onze advocaten helpen jou graag om te checken of jouw bedrijf zich in een concentratiegebied bevindt.

Niet iedere varkenshouder kan deelnemen aan de regeling. De selectie van deelnemers wordt gebaseerd op de geurscore van het bedrijf, deze moet aan een minimale geurscore voldoen. Vervolgens geldt: hoe hoger de geurscore, hoe groter de kans dat de varkenshouder aanspraak kan maken op subsidie. De geurscore wordt berekend door een extern bedrijf.

Inschrijving geopend tot en met 15 januari

De inschrijving voor de subsidieregeling is geopend van 25 november tot en met 15 januari. Geïnteresseerde varkenshouders kunnen zich aanmelden via de website van het RVO.

Varkenshouders krijgen binnen drie maanden na sluiting van de periode uitsluitsel over deelname aan de regeling. In het voorjaar van 2020 zal het afbouwen plaatsvinden. Hierbij is begeleiding vanuit de gemeente mogelijk. Vervolgens is er acht maanden de tijd om de varkens af te voeren en de mest te ruimen. Na 14 maanden zullen de stallen gesloopt moeten zijn en mag er op de locatie van het bedrijf geen intensieve veehouderij meer plaatsvinden.

Vragen? Neem gerust contact op

Bij eventuele vragen over de subsidieregeling kunt u contact opnemen met:

Niels Crooijmans
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 – 55 50 65 41
E-mail: n.crooijmans@gca.nl

Ruud Verkoijen
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 – 21 83 74 43
E-mail: r.verkoijen@gca.nl

Irene van Geel
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 – 30 06 79 28
E-mail: i.van.geel@gca.nl


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Ruud Verkoijen

Ruud Verkoijen

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×