Vakantie voor de boeg…

Jonge kinderen staan vaak op het paspoort van hun ouders. Maar wat nu wanneer je na jouw echtscheiding op vakantie wil gaan en je kind staat niet in jouw paspoort, maar in dat van jouw ex-partner?

Vaak wordt op het moment dat de koffers worden gepakt pas nagedacht over de paspoorten en of identiteitskaarten van de kinderen. Wanneer je gescheiden bent, is het echter noodzaak om ruim voor uw vakantie deze documenten te controleren. Zonder paspoort of identiteitskaart kan je kind namelijk niet met je mee naar het buitenland reizen.

Beide ouders moeten toestemming verlenen voor een paspoort of identiteitskaart voor de kinderen. Dit betekent dat je samen met jouw ex-partner naar de gemeente dient te gaan om de documenten aan te vragen.

Wat nu wanneer één van de ouders niet wenst mee te werken aan het paspoort? De wet geeft je dan verschillende mogelijkheden. Eén van die mogelijkheden is om via een procedure bij de rechtbank vervangende toestemming van de andere ouder te krijgen. Dit kan door het indienen van een verzoekschrift of via een (snellere) kort geding procedure.

Maar hoe vlot ze ook verlopen, procedures kosten tijd. Als je een vakantie in het buitenland hebt gepland, is nu dan ook de hoogste tijd om te controleren of alle benodigde reisdocumenten voor je kinderen in orde zijn. Mochten dit niet het geval zijn en lukt het niet om samen met jouw ex-partner een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, dan kunnen wij je helpen.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×