Vakantie, Covid-19 en werknemers: model vakantiebeleid

De vakantieperiode staat voor de deur.

Hoe ga je als werkgever om met werknemers die op vakantie gaan en afreizen naar een gebied waar een negatief reisadvies geldt? Wat als een werknemer willens en wetens het risico opzoekt door af te reizen naar een risicogebied?  Voor wiens rekening en risico komen dan de dagen dat de werknemer niet kan werken na zijn vakantie vanwege een quarantaine verplichting of ziekte?

Als werkgever doe je er goed aan om vooraf een helder beleid te voeren over het reizen naar het buitenland en werknemers goed te informeren over de arbeidsrechtelijke consequenties. Denk daarbij aan het inleveren van vrije dagen of het niet doorbetalen van loon.

Goorts + Coppens wil je hierin ontzorgen!

Hoe?

  • Speciaal voor werkgevers heeft Goorts + Coppens een model “beleid over vakantie in corona tijd” opgesteld;
  • Het beleid is laagdrempelig/informeel en voorzien van een stroomdiagram;
  • Werknemers zijn zo op de hoogte wat ze kunnen verwachten aan consequenties bij het (toch) reizen naar een rood of oranje gebied.

Kosten?

  • De hele maand mei bieden wij dit model aan voor een scherp bedrag van € 95,- exclusief BTW.

Wil je het model ontvangen? Stuur een e-mail aan Maud Saes en dan zorgen wij dat je het model van ons ontvangt. Heb je een andere vraag over vakantie in tijden van corona? We denken graag met je mee.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×