Uw idee beschermen voor lage kosten = I-DEPOT

Heeft u een idee, concept, (mode)ontwerp, uitvinding, model, muziekstuk, scenario, prototype of een soort dergelijke creatie?

Wacht dan niet en dien online een i-DEPOT in op de website van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Het i-DEPOT is een wettelijk bewijsmiddel dat uw idee of creatie voorziet van een datumstempel. Het indienen van een i-DEPOT gaat snel en gemakkelijk. Daarnaast is een i-DEPOT goedkoop en vooral veilig. U hoeft enkel uw referentiegegevens in te vullen en een omschrijving of weergave van het concept of idee toe te voegen. Een elektronisch i-DEPOT kost v.a. € 35, – en is voor vijf jaar geldig. Er is de mogelijkheid om het i-DEPOT met vijf jaar te verlengen.

Het beschikken over een i-DEPOT kan zeer handig zijn in geval van een conflict over intellectuele eigendomsrechten. U kunt hier bijvoorbeeld mee aantonen dat u een idee bedacht heeft. Een i-DEPOT bewijsmiddel geeft namelijk aan vanaf welk moment uw creatie bestaat en daarmee heeft ueen sterke positie bij een conflict.

Let wel:  een i-DEPOT is geen intellectueel eigendomsrecht en geeft u op dat gebied geen bescherming. Maar dat neemt niet weg dat een i-DEPOT een zeer belangrijk bewijsmiddel kan zijn in een conflict.

Wilt u informatie over het indienen van een i-DEPOT, neem dan contact op met Maud Saes via 0493-331486 ofm.saes@gca.nl.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Intellectueel eigendom

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×