Tijd om te verrekenen met de feestdagen in zicht!

Heb je huwelijkse voorwaarden met daarin een periodiek verrekenbeding, dan heb je de afspraak gemaakt om jaarlijks met elkaar tot verrekening van de overgespaarde inkomsten over te gaan. Het einde van het kalenderjaar, zo rond Kerstmis en Nieuwjaar, zou dus in theorie een ideale gelegenheid zijn om met elkaar tot verrekening van de gespaarde inkomsten over te gaan.

De praktijk is wat weerbarstiger. In veel gevallen eindigt de akte van huwelijkse voorwaarden in de onderste lade van de archiefkast om er pas weer bij een naderende echtscheiding uit te komen. Aan verrekenen denken de echtgenoten niet, al helemaal niet in de sfeervolle periode rondom kerst.

Als mens kan ik mij dat uiteraard heel goed voorstellen. Als advocaat weet ik dat het niet uitvoeren van het verrekenbeding verstrekkende consequenties kan hebben, met name in situaties van scheiding. Als je onaangename verrassingen wilt voorkomen, is het erg verstandig om regelmatig met elkaar het gesprek hierover aan te gaan en, beter nog, de huwelijkse voorwaarden na te leven. Dit voorkomt veel ellende bij een eventuele echtscheiding. Misschien is dit een goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Ik wens je in ieder geval hele prettige feestdagen toe!


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Familie

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×