Tevreden met zo veel tevreden klanten!

Om onze dienstverlening verder te verbeteren ontvangen klanten na het afsluiten van een dossier een digitaal klanttevredenheidsonderzoek. Sinds een aantal maanden wordt klanttevredenheid op een nieuwe manier getoetst. De resultaten worden gebruikt om onze medewerkers zich te laten ontwikkelen en onze processen te verbeteren, zodat onze klanten daar de vruchten van plukken.

Het klanttevredenheidsonderzoek levert de volgende resultaten op:
– 6% ontevreden klanten
– 62% tevreden klanten
– 32% zeer tevreden klanten
Wij zijn tevreden met dit resultaat. Maar… zijn pas echt tevreden als het % zeer tevreden klanten stijgt naar 40% en het % ontevreden klanten daalt beneden de 5%.

Hieraan wordt hard gewerkt.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×