Storm in Nederland: niet altijd een luchtige zaak

In Nederland geldt vandaag code oranje, en in een aantal provincies zelfs code rood. Het kan natuurlijk voorkomen dat je schade lijdt als gevolg hiervan. Wat te doen?

Een korte checklist:

  • Het is belangrijk dat je de schade zo snel mogelijk meldt bij jouw verzekeraar.
  • Het melden van schade is echter niet genoeg. Wanneer er veel schadegevallen zijn, is de kans groot dat het opnemen/afwikkelen van de schade enige tijd duurt. Het is daarom van belang om helder dossier te vormen.
    • Zorg ervoor dat je de stormschade vastlegt met foto’s of video
    • Maak een opgavestaat van de schade die is opgetreden. Denk hierbij aan een opsomming van de beschadigde zaken, een raming van de kosten, bewijs van de schade en eventuele aankoopfacturen van de beschadigde zaken
    • Heb je last van vervolgschade, bijvoorbeeld doordat bedrijfsvoering stil komt te liggen? Licht dit dan toe en probeer zo concreet mogelijk in beeld te krijgen wat de vervolgschade is.
  • Zorg er daarnaast voor dat je maatregelen neemt om verdere schade zoveel mogelijk te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan het dichten van een gat in het dak/lichtkoepel, om zo eventuele schade door water te beperken.
  • Overgaan tot herstel is niet aan te raden: neem eerst contact op met de verzekeraar en vraag om een akkoord voor het herstel van de schade.

Vragen omtrent stormschade?

Heb je vragen over de gang van zaken bij een verzekeraar? Lijd je schade door een omgevallen boom van de buurman? Of heb je problemen bij het komen tot uitkering van de schadevergoeding?
De advocaten van Goorts + Coppens hebben ruime ervaring met stormschadezaken. Wij kunnen je uitstekend adviseren over de te nemen stappen.

Graag verwijzen we ook naar ons stormschadedossier over de storm van juni 2016, er is namelijk weer een update over deze zaak op de website verschenen  >> Update dossier noodweer<< .

Voor vragen kun je contact opnemen met Thomas Berkhout, 0493-331481, t.berkhout@gca.nl


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×