Stikstofregistratiesysteem van start: woningbouw opgelet!

Eerder schreven wij over de spoedaanpak stikstof bouw en infrastructuur. Klik ‘hier’ voor dit betreffende artikel.

Vandaag is de spoedaanpak in werking getreden. Wat betekent dit concreet? Daar kunnen we eenvoudig over zijn. Vanaf heden is er een stikstofregistratiesysteem. Woningbouwprojecten en de zogenoemde MIRT-projecten kunnen gebruikmaken van de stikstofruimte die hierin is geregistreerd.

De geregistreerde stikstofruimte is de stikstofruimte die vrij is gekomen door de uitvoering van de eerder aangekondigde stikstof-maatregelen in december 2019.

Hoe gaat het in zijn werk?

Woningbouwprojecten en MIRT-projecten kunnen gebruikmaken van de stikstofdepositieruimte in het stikstofregistratiesysteem. Hiervoor is wel vereist dat depositieruimte wordt gereserveerd. Gedeputeerde Staten zijn verantwoordelijk voor de reservering van depositieruimte voor woningbouwprojecten. De reservering vindt door hen plaats na ontvangst van een aanvraag voor een natuurvergunning of na mededeling door de gemeente dat er een aanvraag is ontvangen voor een omgevingsvergunning.

De volgorde van aanvragen is belangrijk. De volgorde van binnenkomst is namelijk leidend in de reservering van ruimte. In de eerste weken na inwerkingtreding, vanaf vandaag dus, geldt een afwijkend regime. In de eerste twee weken wordt alleen depositieruimte gereserveerd voor projecten binnen de gemeenten die zijn genoemd in bijlage 1 van deze regeling. Daarna kan ieder woningbouwproject van ten minste 100 woningen meedoen.

Verder geldt het volgende. Zonder depositieruimte, geen reservering. Zonder reservering, geen toedeling. Kortom zorg zo snel mogelijk voor een aanvraag.

Vragen over de spoedaanpak?

Neem contact op met één van onze advocaten van de Vakgroep Milieu + Omgeving:
Niels Crooijmans

Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 – 55 50 65 41
E-mail: n.crooijmans@gca.nl

Ruud Verkoijen
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 – 21 83 74 43
E-mail: r.verkoijen@gca.nl

Irene van Geel

Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 – 30 06 79 28
E-mail: i.van.geel@gca.nl

Annelies Plooij
Telefoon: 0493 – 352 070
Mobiel: 06 – 20 02 63 14
E-mail: a.plooij@gca.nl


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Niels Crooijmans - Goorts Coppens

Niels Crooijmans

Advocaat Milieu & omgeving

Stel gerust je vraag over Milieu + omgeving

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×