‘Shit, hoe verdien ik mezelf terug??’

Dit is de eerste gedachte die door mijn hoofd schiet als een klant van mij afgelopen week zegt: “Doe maar, ga maar in op de eis van de werknemer, wij zijn er klaar mee.” En ik begrijp die frustratie zo goed! Soms wil je gewoon van een discussie af zijn, dan maar iets teveel betalen, maar wel de zekerheid dat daarmee het gezeur is afgelopen.

Vragen & onzekerheid

In deze situatie wist de werkgever dat de werknemer een actie had uitgehaald die niet door de beugel kon, maar er bestond twijfel of we dit ook konden bewijzen. En dat brengt onzekerheid met zich mee. Gaat dat wel lukken en hoeveel procedures moet je voeren voordat je zekerheid hebt? Hoeveel kosten ga ik daarmee maken en is het dat wel waard? De werkgever was er klaar mee. Hij wilde verder met zijn onderneming en wilde niet bezig zijn met dit soort discussies. Het brengt alleen maar een hoop frustratie en negatieve energie met zich mee.

Ik wil vechten!

Diep in mijn advocatenhart wil ik doorvechten. Dus ik zeg tegen mijn klant: “Geef me de kans om er toch nog een betere regeling uit te halen.” En bij mezelf denk ik: ik moet in elk geval een regeling proberen te treffen die dusdanig onder de eis van de werknemer ligt, zodat mijn kosten ook gedekt zijn…. De klant stemt ermee in. Ik ga nog een keer de onderhandeling in en deze keer hapt de werknemer toe. Toch nog iets bereikt!

Haal er uit wat er in zit

Soms kost je gelijk halen te veel tijd en geld en maak je daarom een zakelijke afweging. Soms moet je gaan staan voor je principes/gelijk. In beide gevallen, wil ik er toch uithalen wat er in zit!

Tarieven zouden geen rol moeten spelen

Ondertussen besef ik me dat de advocatentarieven en het (relatief nieuwe) arbeidsrecht steeds vaker vragen om dit soort afwegingen. Er wordt een zakelijk beslissing genomen en principes moeten daarvoor wijken. Ik stel mezelf de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze tarieven in die beslissing een minder grote rol gaan spelen. Kunnen we het huidige tarievensysteem veranderen of een ander model bedenken? Wij gaan er mee aan de slag!

Binnenkort hoor je hier meer over.

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Arbeid

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×