Secretaressedag

Eens per jaar wordt iedereen een keer in het zonnetje gezet, namelijk met zijn of haar verjaardag. Voor de meesten blijft het bij deze ene keer. Tenzij je bijvoorbeeld secretaresse bent van beroep. Iedere derde donderdag van april is het namelijk nationale secretaressedag. De dag is in het leven geroepen om de secretaresse in het zonnetje te zetten en zo stil te staan bij zijn/haar toegevoegde waarde voor de organisatie maar ook om het imago van het secretaressevak te verbeteren.

Waarom het imago verbeteren? Het vak kent vele vooroordelen. Zo is voor velen het stereotiepe beeld van een secretaresse een vrouw in een mantelpakje met gelakte nagels die alleen maar koffie en thee haalt. Daarbij zou haar uiterlijk een belangrijke rol spelen bij het wel of niet aangenomen worden. Natuurlijk moet een secretaresse representatief zijn, omdat ze toch het visitekaartje van een bedrijf is. Tot haar takenpakket behoort onder andere voor koffie en thee zorgen. Maar het secretaressevak houdt zo veel méér in dan alleen dat. Na 2 maanden als stagiaire werkzaam te zijn bij advocatenkantoor Goorts + Coppens heb ik geconstateerd dat het secretariaat voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor het soepel functioneren van de organisatie. Zij nemen zo veel mogelijk werk uit handen van de advocaten, zodat die zich volledig kunnen richten op waar ze goed in zijn: het behandelen van juridische zaken.

De meningen over secretaressedag zijn verdeeld. De een hecht er waarde aan, de ander vindt het onnodig of weer iets dat bedacht is door de commercie. Maar ach, ik denk maar zo, als je iemands dag met een klein gebaar goed kunt maken – ook al vind je de reden waarom zelf overdreven, dan wil je dat moment aangrijpen, want…… zorgen voor een lach op iemands gezicht, daar word je zelf toch ook vrolijk van?!

Maarten Kuunders
Stagiair afdeling Financiën


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×