Save the date: 1 januari 2023! Geen uitstel meer voor de Omgevingswet…

Geen uitstelbericht dit keer, maar een onderstreping van de gekozen invoeringsdatum van 1 januari 2023 voor de Omgevingswet. Op 12 april 2022 verzocht de Tweede Kamer via een motie om de inwerkingtredingsdatum van de Omgevingswet definitief te bepalen op 1 januari 2023. De datum stond al te boek als de nieuwe te verwachte datum van de inwerkingtreding. Met de motie geeft de Tweede Kamer in onze ogen een duidelijk signaal: van uitstel komt geen afstel, 1 januari 2023 inwerkingtreding! Het in de maak zijnde koninklijk besluit wordt echter nog wel behandeld in de Eerste Kamer. Eind februari gaf de Minister te kennen dat hij streeft naar publicatie van het koninklijk besluit in april. Daarmee zou de invoering en de inwerkingtreding op 1 januari 2023 ook echt beklonken zou zijn. Zo ver zijn we dus nog niet en april is niet meer haalbaar.

Vooralsnog staan alle seinen voor de inwerkingtreding op 1 januari 2023 nog steeds op groen, met nu dus een duidelijke onderstreping van die datum door de Tweede Kamer. De Tweede Kamer wenst in ieder geval niet meer uit te stellen. De ontwikkelingen verder volgen wij natuurlijk op de voet.

Ondertussen bereiden wij ons ook voor op deze datum en stomen we graag adviseurs en makelaars klaar voor de Omgevingswet. Afgelopen periode hebben we al vele cursussen aan adviseurs en makelaars gegeven. Meer weten of vragen over de Omgevingswet? Of interesse in een cursus Omgevingswet? De cursussen maken we uiteraard graag op maat. Neem contact op met ons kantoor. Ondertussen houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en blijven wij jullie informeren over belangrijke ontwikkelingen rondom de invoering van de Omgevingswet.

Vooralsnog: save the date 1 januari 2023.

Contact
Meer weten of vragen? Interesse in een van onze cursussen Omgevingswet? Neem dan contact op met Ruud Verkoijen, Irene van Geel, Niels Crooijmans, Lars Pronk of  Annelies Plooij van het Team Milieu & omgeving.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×