Samen naar een vitaal buitengebied

Niels Crooijmans en Patrick Grijpstra werkten afgelopen periode samen met  LBP | SIGHT voor de NVM aan een de notitie ‘Samen naar een vitaal buitengebied, mogelijkheden voor vrijkomende agrarische bebouwing’. De notitie werd vandaag gepresenteerd op de landelijk vastgoed dag van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Boerderij.nl. Een mooi vervolg een eerdere notitie over de plattelandswoning. (persbericht NVM)

Er onstaat leegstand

De markt van agrarisch en landelijk vastgoed maakt volgens de NVM ingrijpende veranderingen door. We zien bijvoorbeeld dat veehouderijen bedrijfsactiviteiten staken, waardoor veel stallen leeg komen te staan. De NVM constateert dat de leegstand op het platteland enorm is. Met de notitite ‘Samen naar een vitaal buitengebied, mogelijkheden voor vrijkomende agrarische bebouwing’ verwacht de NVM de wet-en regelgeving rondom de vrijkomende agrarische bebouwing inzichtelijk te maken. Hierbij heeft de NVM als uitgangspunt dat de leegstand in het agrarisch gebied meer een gezamenlijke verantwoordelijkheid is dan enkel het probleem van de eigenaar.  De NVM hecht groot belang aan goede sloopregelingen en het fiscaal aantrekkelijk maken van sloop en herbestemmen. Dat helpt niet alleen de agrarische ondernemer, maar hiermee worden ook verloedering en (drugs)criminaliteit op het platteland voorkomen.

Interessant voor jou?

Wil je de hele notitie lezen? Je kunt deze brochure gratis bestellen via de website van de NVM. Ook de notitie Wet Plattelandswoningen en  Agrarisch & Landelijk Vastgoedbericht oktober 2017 zijn hier te bestellen.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Niels Crooijmansn.crooijmans@gca.nl  of 06 55 50 65 41


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×