Rechtsbijstand verzekerd? Kies uw eigen advocaat!

Stel, je hebt een conflict met jouw leverancier of werknemer en je bent rechtsbijstand verzekerd. Maakt jouw verzekeraar dan uit door welke jurist jouw zaak wordt behandeld? Waarbij er bijna alleen maar contact via e-mail is? En die jurist het liefst zo min mogelijk persoonlijk contact heeft, omdat dat alleen maar geld kost? Of mag je zelf een advocaat kiezen?

Hoge Raad

De Hoge Raad heeft deze vraag onlangs op zijn bordje gekregen. Hij heeft nog wel geen definitief antwoord gegeven, maar de eerste aanzet lijkt positief te zijn. Het voorlopige antwoord komt erop neer dat je als verzekerde het recht heeft om jouw eigen advocaat te kiezen in álle procedures. De verzekeraar betaalt. Dus ook als een advocaat niet eens verplicht is, bijvoorbeeld in een procedure bij de kantonrechter.

Jouw voordeel

Maar wat heb je hieraan? Nou, je kunt dan dus kiezen voor een advocaat die je kent, die ervaren is, bij je om de hoek zit en die zorgt voor persoonlijk contact en snelle dienstverlening. Iemand bij wie je denkt dat jouw zaak in goede handen is.

Wat bieden wij?

Bij ons kun je gewoon eens even kosteloos komen praten over jouw zaak. Daarnaast zullen we – ook kosteloos – meekijken met wat er voor je wordt gedaan in uw zaak door de jurist van de verzekeraar. Als er een procedure wordt gestart of als je het niet eens bent met die jurist, dan klop je bij ons aan. We zullen dan samen bekijken of wij de zaak kunnen overnemen.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Voorkomen

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×