Recht op kiezen van eigen advocaat bij rechtsbijstandverzekering voordeel of niet?

Donderdag 7 november jl. deed het Europees hof uitspraak: heb je een rechtsbijstandverzekering dan mag je voortaan zelf je advocaat kiezen. De vraag is of dit een goede ontwikkeling is. Ik denk van wel!

Waarom?
Helaas zie ik binnen ons advocatenkantoor maar wat vaak dat klanten radeloos bij ons aankloppen. Dit omdat de jurist van een rechtsbijstandverzekeraar de kennis, ervaring of doortastendheid mist, om er voor de klant uit te kunnen halen waar hij recht op heeft. Bovendien is men vaak niet bereid om met de klant om tafel te gaan, waardoor geen directe en persoonlijke vertrouwensband ontstaat. Afgelopen week nog werden wij gebeld door een mijnheer die door een arbeidsconflict al drie maanden geen loon ontvangt. Wat bleek: geheel onterecht en onacceptabel. Bij de junior jurist van de rechtsbijstandverzekering lag deze zaak gewoon onderaan de stapel. De zaak had niet de prioriteit die hij had moeten krijgen. Fijn dat een dergelijke klant nu kan zeggen: ‘ik ben niet tevreden over de service van mijn rechtsbijstandverzekering en stap naar een advocaat waar ik wel een goed gevoel bij heb’.

Kritische geluiden
Natuurlijk horen wij ook de kritische geluiden van mensen die verwachten dat de tarieven van rechtsbijstandverzekeringen flink omhoog gaan. Die kans zit er natuurlijk wel in. Nu wordt echter een relatief laag bedrag voor een verzekering betaald waarbij verwachtingen vaak niet waargemaakt worden. Als de verzekerde zelf mag kiezen voor een advocaat met wie hij een klik heeft, heb je veel meer kans op een win-win situatie met, als het goed is, een positief resultaat van het juridische probleem. En dat is waar het naar mijn mening toch echt om draait.

Bovendien zijn wij bereid om normale afspraken te maken met elke rechtsbijstandverzekeraar. Mits wij maar een redelijke beloning krijgen.

Meer weten?
Kijk op www.gca.nl of www.rechtdirect.nl of bel met collega Maud Saes via 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Vrijeadvocaatkeuze

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×