PSV met 1-0 achter!

PSV is een sterk merk. Onlangs is door ons kantoor een procedure gevoerd tegen de voetbalclub met de naam als inzet. Het merkenrecht stond ter discussie. Hoewel PSV in de Eredivisie aan het strijden is voor het kampioenschap, heeft zij ditmaal verloren.

Onze klant heeft een webwinkel met de naam www.psvshop.nl. Zij verkoopt alleen artikelen die door of met toestemming van PSV in het verkeer zijn gebracht. De vraag die speelde was of onze klant de naam PSV mag vermelden in haar domeinnaam? Of pleegt onze klant daarmee inbreuk op het merkenrecht of de handelsnaam van PSV?

De rechtbank heeft geoordeeld dat onze klant op haar website duidelijk maakt dat zij een zelfstandige aanbieder is van PSV-artikelen. Het logo van onze klant staat namelijk duidelijk op de website vermeld en bezoekers van de website zullen daardoor niet in verwarring gebracht worden met www.psv.nl. Bezoekers denken niet dat zij op de website van PSV zijn beland. De rechtbank heeft dus geconcludeerd dat onze klant de naam PSV mag vermelden in haar domeinnaam.

De uitspraak is interessant voor merkhouders die willen optreden tegen het gebruik van hun merknaam in een domeinnaam.

Laatste nieuws: 
Inmiddels heeft PSV aangekondigd hoger beroep in te stellen. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.  

Heb je ook een vraag over merkenrecht of wil je je bedrijfsnaam beschermen? Neem dan contact met me op. Ik ben bereikbaar via 0493-352070 of m.saes@gca.nl.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×