Persbericht | Einde procedure miljoenenclaim in zicht!

Toewijzing van de schadeclaim van de Somerense tuinder Toon Kanters, in de procedure tegen de Gemeente Someren en de Provincie Noord-Brabant, is weer een stap dichterbij en lijkt eindelijk tot een einde te komen. Kanters claimt miljoenen van de Gemeente en de Provincie.

Gemeente en Provincie toch aansprakelijk

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 5 september 2017 bepaald, dat de Gemeente Someren en de Provincie Noord-Brabant onrechtmatig gehandeld hebben jegens Kanters. Gemeente en Provincie zijn aansprakelijk voor de schade die Kanters geleden heeft als gevolg van de vertraging van zijn bouwplannen over de periode vanaf november 2001 tot en met december 2005. De hoogte van de schade moet nog worden vastgesteld.

Lange juridische strijd

Kanters voert al vanaf 1999 procedures tegen de Gemeente en de Provincie. Nadat Kanters tot 2 keer toe in het gelijk gesteld werd door de Raad van State, startte hij een civiele procedure tegen de Gemeente en de Provincie. In eerste instantie werd Kanters in het ongelijk gesteld door de Rechtbank en het Gerechtshof. Het tij keerde toen de Hoge Raad in december 2015 het arrest van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch vernietigde. Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft nu bepaald dat Kanters schadeloos moet worden gesteld.

Einde procedure is in zicht

Kanters is zeer verheugd met deze uitspraak: “Ik heb zeer veel pogingen ondernomen in de afgelopen jaren om met de gemeente in gesprek te komen over een minnelijke schikking. De gemeente heeft mij nooit serieus genomen en bleef maar procederen. Burgemeester Veltman, gesteund door het college van burgemeester en wethouders, heeft nooit serieus willen kijken naar een oplossing. De gemeente was zeker van haar zaak.” De advocaat van Kanters, mr. Guido Goorts, neemt op korte termijn contact op met de advocaten van de Gemeente en de Provincie om de voortgang van de zaak te bespreken. Goorts overweegt een voorschot op de schadevergoeding te gaan vorderen.

Vragen?

Heb je een vragen over deze zaak? Neem contact op met Guido Goorts, g.goorts@gca.nl of 06 – 53 91 21 05.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×