Overzichtsartikel: vennootschapsrecht gedurende de coronacrisis

Het Coronavirus heeft ook vennootschapsrechtelijke gevolgen voor ondernemingen. Algemene vergaderingen van aandeelhouders kunnen wegens ziekte of aangescherpte maatregelen misschien niet doorgaan waardoor het de vraag is op welke wijze aandeelhoudersbesluiten genomen kunnen worden. De uitvoering van een dividendenbesluit kan onder druk komen te staan en er moet rekening worden gehouden met bestuurdersaansprakelijkheid.

In deze serie gaan wij in op deze vennootschapsrechtelijke uitdagingen die worden veroorzaakt door het coronavirus. De volgende onderwerpen komen aan bod:


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Marleen van den Broek

Marleen van den Broek

Advocaat Onderneming

Stel gerust je vraag over Onderneming

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×