Overzichtsartikel: overeenkomsten gedurende de coronacrisis

Je sluit overeenkomsten met je klant, maar vaak heb je ook personeel in dienst waarmee je arbeidsovereenkomsten aangaat en worden bedrijfspanden gehuurd. Het coronavirus is een nieuwe situatie en schept onzekerheden. Gaan mijn klanten overeenkomsten opzeggen? Kan ik nog voldoen aan mijn contractuele verplichtingen?

In deze serie nieuwsberichten proberen wij op overzichtelijke wijze handvaten te geven op het gebied van contracten in het geval van een crisis als deze. Deze serie ziet niet op arbeidsovereenkomsten, hier kun je over lezen in ons coronaprotocol.

Wij willen vooropstellen dat wij voorstander zijn van oplossingen in onderling overleg. Probeer zo veel mogelijk met je wederpartij mee te denken over (tijdelijke) acceptabele oplossingen om ervoor te zorgen dat je deze uitzonderlijke toestand beide door kan komen.

In deze serie komen de volgende onderwerpen aan bod:

NB. In de artikelen worden de begrippen ‘overeenkomst’ en ‘contract’ door elkaar heen gebruikt.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Corona

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×