Ontwerp-bestemmingsplan Zuidelijke Ontsluitingsroute Maasdriel ter inzage

In 2008 is geconstateerd dat er knelpunten worden ervaren op de N831 binnen de bebouwde kom van Velddriel, de Wordenseweg en in de kern Kerkdriel. Er ligt nu een (voor)ontwerp-bestemmingsplan Zuidelijke Ontsluitingsroute Maasdriel ter inzage. Dit plan moet de geconstateerde knelpunten oplossen.

Het plan heeft grote gevolgen voor omwonenden en ondernemers in de omgeving. Hieronder lees je meer hierover.

Wat wordt gerealiseerd?

Al lange tijd worden knelpunten ervaren op de N831. Het in procedure gebrachte bestemmingsplan moet deze knelpunten gaan oplossen. Het nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk dat de nieuwe Zuidelijke Ontsluitingsroute van Velddriel en Kerkriel wordt gerealiseerd. Deze route loopt ten zuiden van de Laarstraat en de Paterstraat. De route loopt over agrarische percelen. Hierdoor wordt de agrarische bestemming wegbestemd. Waar nu sprake is van agrarische grond, zal dat in de toekomst dus verdwijnen. Ook is de route gesitueerd in de buurt van woonpercelen en percelen met een bedrijfsbestemming.

Het voorontwerp-bestemmingsplan wat nu ter inzage is gelegd is de eerste stap in de realisatie van de nieuwe verkeersroute.

Kun jij je niet vinden in deze plannen, dan is het mogelijk om een reactie in te dienen tegen dit voorontwerp.

Gevolgen van het nieuwe bestemmingsplan

Het in procedure gebrachte plan voor de nieuwe ontsluitingsroute kan grote invloed hebben op de bedrijfsvoering voor bedrijven en/of het woon- en leefklimaat. Kortom, het is verstandig na te gaan wat de gevolgen zijn voor je perceel!

Reactie indienen

Worden jouw belangen geraakt? Een reactie indienen is mogelijk en wij adviseren dit ook te doen. In de reactie geef je aan waarom je het er niet eens bent. De laatste dag om een reactie in te dienen is 4 oktober 2023.

Bij het opstellen van een nieuw plan moet ook onder bepaalde omstandigheden rekening worden gehouden met andere concrete plannen van particulieren en ondernemers. Heb jij dus bijvoorbeeld toekomstplannen die onmogelijk worden gemaakt door deze route?
Ook dan is het dus verstandig kritisch te kijken naar het nieuwe bestemmingsplan.

Iedereen kan reageren op het voorontwerp-bestemmingsplan.

Conclusie

Het is van groot belang om het (voor)ontwerp-bestemmingsplan goed te bekijken. De specialisten van de Vakgroep Overheid en Omgeving van Goorts & Coppens Advocaten zijn je hierbij graag behulpzaam. Mocht je willen weten wat het voorontwerp-bestemmingsplan concreet voor je betekent, neem dan contact op met Annelies Plooij.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×