Online winkelen: 100% vooruitbetaling eisen mag niet

89% van de Nederlanders heeft ooit in zijn leven een online aankoop gedaan. De kans dat dit artikel voor jou dus interessant is, is groot!

Er wordt niet vaak geprocedeerd over consumentenrecht, maar nu heeft een consument toch de stoute schoenen aangetrokken en is naar de rechtbank gegaan.

De consument kocht online computeronderdelen en moest 100% vooruit betalen. In de algemene voorwaarden, waar de consument mee akkoord was gegaan, stond ook dat 100% vooraf moest worden betaald. De consument weigert vervolgens echter het gehele bedrag te betalen, en de leverancier weigert te leveren omdat niet het gehele bedrag vooraf wordt betaald.

Dit is niet de eerste webwinkel waar het volledige bedrag vooraf moet worden betaald. De meeste mensen gaan hier ook gewoon mee akkoord, we willen het product immers graag hebben. Maar mag het ook?

Nee, de rechtbank heeft geoordeeld dat het niet is toegestaan om bij een online consumentenkoop 100% vooruitbetaling te eisen. De wet bepaalt dat niet meer dan 50% vooruitbetaald hoeft te worden door een consument.

In de praktijk is het alleen nogal onhandig voor een leverancier om een gedeelte vooruit te laten betalen en een gedeelte pas bij aflevering te laten betalen. Wat kun je als leverancier dan doen? Je kunt ervoor kiezen om het gehele bedrag achteraf te laten betalen, bijvoorbeeld door middel van rembours of een digitale acceptgiro. Volledige betaling vooraf eisen, kan je een rechtszaak aan je broek opleveren.

Deze uitspraak geldt overigens alleen voor de online aankoop van producten. Wanneer diensten online worden afgenomen, is het wel toegestaan om volledige vooruitbetaling te eisen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marleen van den Broek, advocaat onderneming, m.vanden.broek@gca.nl of 0493-331478.

 


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×