Ondernemers, let op : BTW nummer verplicht op website

“Beheert u voor uw onderneming een website? Dan gelden er regels voor de informatie die op site te vinden moet zijn, zoals uw btw-nummer”, zo kopt de Belastingdienst op 23 september 2013 op haar website.
De afgelopen maanden heeft de Belastingdienst tegenstrijdige berichten op haar website geplaatst maar inmiddels is er meer duidelijkheid.
Een website van een bedrijf  moet voldoen aan informatieverplichtingen op basis van de richtlijn inzake elektronische handel en de Dienstenrichtlijn. De basis van de eis “BTW nummer op je site” is tevens neergelegd in de Nederlandse wetgeving.
Daarin is vastgesteld dat wie een dienst van de informatiemaatschappij levert, moet daarbij zijn BTW nummer publiceren. Dat houdt in dat ondernemers dus op hun website op een gemakkelijke manier toegang moeten geven tot het BTW-nummer. Het geldt niet alleen voor websites van ondernemingen waarop door middel van een webshop producten worden aangeboden maar het geldt ook voor websites die geen webshop hebben. Dat houdt in dat op elke bedrijfswebsite het BTW-nummer van een onderneming geplaatst moet worden.
Voor veel ZZP-ers is deze eis privacygevoelig: hun BTW nummer is namelijk gelijk aan hun BSN-nummer, dus ze zijn met door deze wet verplicht om wat privacy bloot te leggen. Uiteraard zijn hier Kamervragen over gesteld maar de verwachting is dat hier niets aan zal worden veranderd.
Voor meer informatie kunt contact opnemen met Maud Saes via m.saes@gca.nl of Luc Tacx via l.tacx@gca.nl u kunt ook bellen naar kantoor 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag aan ons

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×