Omgevingswet aangenomen door de Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft op woensdag 1 juli met een ruime meerderheid ingestemd met de Omgevingswet. Met de Omgevingswet gaan we van 26 wetten naar 1 wet, worden 5000 wetsartikelen terug gebracht tot 350 artikelen. Verder komt er dus één wet voor de hele leefomgeving en werken we niet langer met bestemmingsplannen maar met een omgevingsplan.

De Omgevingswet moet dan ook leiden tot minder regels, meer kwaliteit voor de leefomgeving, een grotere keuzevrijheid voor ondernemers en kortere procedures. De wet zal naar verwachting in 2018 in werking treden.

Nu de wet is aangenomen door de Tweede Kamer gaat het (door amendementen gewijzigde) wetsvoorstel naar de Eerste Kamer. Na instemming door de Eerste Kamer volgt publicatie in het Staatsblad.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat nu verder aan de slag met het verwerken van de aangenomen moties, de onderliggende AMvb’s en de Ministeriële regelingen.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. 

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Miels Crooijmans, advocaat Overheid en Omgeving via n.crooijmans@gca.nl of 0493-352070.


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Vergunningen

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×