No-cure-no-pay experiment letselschade

Nederlanders zijn steeds mondiger en beter geïnformeerd. Doordat informatie slechts een muisklik van je verwijderd is wordt het verdiepen in de letselschadematerie steeds gemakkelijker. Een aantal decennia  geleden vonden wij Nederlanders het nog ‘vreemd’ en erg Amerikaans om iemand te ‘suen’. En nu komen er steeds meer mensen die denken: ‘ik heb persoonlijk schade geleden dus ga ik er werk van maken’. Ik zie binnen ons kantoor dan ook meer verzoeken binnenkomen om advies op dit gebied. Daarom hebben wij besloten om mee te doen aan het landelijke no-cure-no-pay experiment dat vanaf 1 januari van start is gegaan voor aangesloten advocatenkantoren.

Hoe werken wij in letselschadezaken?
Heb je letsel geleden? Neem contact op met onzeletselschadeadvocaat: Patrick Grijpstra.  
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk stukken verzamelt:
– een bewijs dat er schade is (bijvoorbeeld verslag doktersbezoek of aanrijdingsformulier)
– bewijsstukken van de omvang van de schade. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: inkomstenderving doordat je niet/niet volledig kunt werken, reiskosten i.v.m. ziekenhuisbezoeken, bonnetjes van medicijnen en kosten van fysiotherapie.
Na overleg met een van onze advocaten wordt de tegenpartij aansprakelijk gesteld voor de geleden schade.

Hoe werkt no-cure-no-pay?
We spreken vooraf een uurtarief met je af voor de kosten van onze rechtsbijstand aan jou. Deze kosten worden als onderdeel van de schade bij de wederpartij geclaimd. Wordt het vooraf besproken resultaat door ons voor je behaald, dan betaal je uit de van de wederpartij ontvangen schadevergoeding je kosten van rechtsbijstand aan ons. Wordt dit resultaat niet behaald, dan hoef je niets te betalen en is onze rechtsbijstand aan jou gratis geweest.  

Amerika zullen we nooit worden, en dat is maar goed ook. Maar het is eigenlijk toch wel logisch om de schade die je lijdt door toedoen van iemand anders op hem of haar te verhalen. En daar kunnen wij bij ondersteunen!


Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de advocaten van Goorts + Coppens zodat zij je goed kunnen informeren.

Onze kernwaarden

Samen

Een perfecte samenwerking intern en met de klant bepaalt het succes.

Gedreven

Voor klanten en intern, we doen meer dan verwacht, altijd een super voorbereiding en elke klant is een geschenk.

Anders

Goorts + Coppens dat andere advocatenkantoor in aanpak, klantcontact én presentatie.

Zullen wij je op de hoogte houden?

Maud Saes

Maud Saes

Advocaat Arbeid

Stel gerust je vraag over Letselschade

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Stuur ons een e-mailbericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×